Κατηγορίες
Football League - Super League 2 - Γ Εθνική / Τοπικά

Η πρόταση του sportsup.gr για τη σεζόν 2020/2021 στο ποδόσφαιρο και ο μονόδρομος για την επιβίωση των ομάδων

Και ενώ όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα περιμένουν με αγωνία το πως θα ολοκληρωθεί η “καταπονημένη” από πολλές πλευρές σεζόν, το sportsup.gr καταθέτει τη δική του πρόταση για την επόμενη περίοδο.

Όλοι έχουμε διαπιστώσει πως δεν υπήρξε καμία πρόοδος φέτος, είτε μιλώντας για το θέαμα είτε για τις προσδοκίες των ποδοσφαιρόφιλων, πόσω δε μάλλον για την οικονομική κατάσταση των ομάδων.

Ειδικά στη Γ Εθνική, οι σύλλογοι είναι ουσιαστικά διεκπεραιωτές της σεζόν, προσπαθώντας να καλύψουν τα έξοδα που απαιτεί μία εξαιρετικά δαπανηρή κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα τα έσοδα είναι μηδαμινά.

Φοβούμαστε πως η πανδημία και το lockdown σε όλους τους τομείς (στην προκειμένη περίπτωση τους οικονομικούς) θα μειώσει δραματικά τις πηγές εσόδων για τη νέα σεζόν (χορηγίες, εισιτήρια διαρκείας κτλ), ενώ δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε τι θα γίνει αν υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού το ερχόμενο φθινόπωρο…

Παραθέτουμε παρακάτω την πρόταση του sportsup.gr και περιμένουμε τα δικά σας σχόλια αν συμφωνείτε ή αν το βρίσκετε παράλογο…

Αναλυτικά :

Super League 2

  • Να συνεχίζει ως κατηγορία τη νέα σεζόν και να προβλεφθεί αύξηση των ομάδων σε 14 τη μεθεπόμενη σεζόν (2021/2022) ή να καταργηθεί εφόσον υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο αναδιάρθρωσης, που θα προβλέπει δύο εύρωστες επαγγελματικές κατηγορίες.
  • Αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη των ομάδων από τηλεοπτικά ή ΟΠΑΠ, να μη διεξαχθούν play off και play out ώστε να μην επιβαρυνθούν με έξοδα.
  • Διακοπή του πρωταθλήματος φέτος και άνοδος – υποβιβασμός σύμφωνα με την προκήρυξη.

Football League

  • Να συνεχίσει να υφίσταται ως κατηγορία τη νέα σεζόν, ωστόσο να χωριστεί σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότο.
  • Αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη των ομάδων από τηλεοπτικά ή ΟΠΑΠ, να μη διεξαχθούν play off και play out ώστε να μην επιβαρυνθούν με έξοδα.
  • Διακοπή του πρωταθλήματος φέτος και άνοδος των ομάδων σύμφωνα με την προκήρυξη. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, Θεσπρωτός, ΠΟ Τρίγλιας, Ασπρόπυργος και Καλαμάτα να παραμείνουν στην κατηγορία και τη νέα σεζόν, καθώς πριν τη διακοπή διατηρούσαν μαθηματικές ελπίδες.

Γ Εθνική

  • Να προβιβαστούν οι οκτώ (8) πρωταθλητές και να μοιραστούν γεωγραφικά στους δύο ομίλους της νέας Football League (Βορράς-Νότος)
  • Να παραμείνουν όσες ομάδες είχαν μαθηματικές ελπίδες πριν τη διακοπή και να τους δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να δηλώσουν συμμετοχή τη νέα σεζόν.
  • Να υποβιβαστούν στο τοπικό όσες ομάδες ΔΕΝ είχαν μαθηματικές ελπίδες πριν τη διακοπή.
  • Να προβιβαστούν από τα τοπικά όλες οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων (αυτό ήδη έχει ανακοινωθεί) και αν μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής, ο αριθμός των ομάδων της κατηγορίας ξεπερνά τον φετινό, τότε να αυξηθούν οι όμιλοι ώστε να μειωθούν τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων.
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected