Κατηγορίες
Διάφορα

Τετάρτη 6/5 : Στα 21 τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, τι ισχύει για τα κουνούπια

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα κορονοϊού. Στο σύνολο πλέον ανέρχονται στα 2663.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο μόλις 21 νέα κρούσματα, 11 εκ των οποίων σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στο 401 ΓΣ νοσοκομείο.

Οι 36 από τους νοσούντες είναι διασωληνωμένοι (68 ετών ο μέσος όρος), από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα.

Δυστυχώς, μέσα στο τελευταίο 24ωρο ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη μάχη (147 από την αρχή της επιδημίας), έχοντας ένα τουλάχιστον υποκείμενο νόσημα.

Στα ευχάριστα, 82 συμπολίτες μας αποσωληνώθηκαν και ξεπέρασαν τον κίνδυνο.

Τι συμβαίνει με την καταγραφή θανάτων
Ο αντικειμενικός τρόπος καταγραφής θανάτου είναι οποισδήποτε ασθενής είχε θετικό μοριακό έλεγχο και πέθανε να καταγράφεται, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Η επιβεβαίωση ύπαρξης του ιού θεωρείται κρούσμα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο θάνατος είναι πολυαπαραγοντικό φαινόμενο, δεν μπορεί να δείχνει πόσο συνετέλεσε ο ιός προκειμένου να πεθάνει, όπως εξήγησε. Η επιστημονική κοινότητα της χώρας ακολουθεί ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με θανάτους και δεν εξυπηρετούμε καμία σκοπιμότητα.

Τι ποσοστό αντιπροσώπευε η πνευμονία και η ανεπάρκεια; Σχεδόν όλοι όσοι πέθαναν είχαν πνευμονία και ανεπάρκεια, επισήμανε. Ευτυχώς παραμένουμε σε επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με τους θανάτους. Δεν υπάρχει αύξηση πέραν του αναμενόμενου.

Μονοκλονικά αντισώματα μπορεί να οδηγήσουν σε πρόληψη και θεραπεία της νόσου. Παρουσιάστηκε μελέτη από Ολλανδούς χθες και είναι πολύ υποσχόμενο για την θεραπεία. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα με εμπιστοσύνη στα επιστημονικά δεδομένα, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Ο ιός και τα κουνούπια
Ο ιός δεν μεταδίδεται με τσίμπημα κουνουπιού, εξήγησε ο κ. Τσιόδρας. Ο αερισμός είναι σημαντικός καθώς και η σίτα για προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και για αυτόν τον ιό.

«Τα μέχρι στιγμής δεδομένα υποστηρίζουν ότι δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια» επεσήμανε μεταξύ άλλων. Παρόλα αυτά, κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν προστατευτική σίτα, προκειμένου να παραμείνουν προφυλαγμένη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Η ύπαρξη του κορονοϊού δεν αποκλείει την παράλληλη ύπαρξη και άλλων ιών» υποστήριξε, χαρακτηριστικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected