Κατηγορίες
Basket

Εθνική μπάσκετ : Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Προολυμπιακού τουρνουά

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Τόκιο το διάστημα 29/6-4/7 2021, μέσω του τουρνουά στον Καναδά

Η FIBA επιβεβαίωσε τη δυναμικής της ως μία από τις σημαντικές παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες στους κόλπους της ΔΟΕ και πήρε παράταση για τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά, προκειμένου να ενισχύσει την ομαλή διεξαγωγή των εγχώριων πρωταθλημάτων, αλλά και το διάστημα ανάπαυσης των παικτών. Αλλωστε, το καλεντάρι έχει επηρεαστεί από την κρίση του κορονοϊού και όλοι θα έχουν την ανάγκη για μερικές… ανάσες την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, παρά το γεγονός πως η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση των ομάδων και των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η τελευταία μέρα του Ιουνίου του 2021, η FIBA εξασφάλισε αυτή τη μικρή, αλλά σημαντική παράταση. Τα προολυμπιακά τουρνουά της, λοιπόν, θα διεξαχθούν μέχρι τις 4 Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει πως η Εθνική Ελλάδας θα δώσει τη δική της μάχη, μέσω του τουρνουά που θα γίνει στον Καναδά από τις 29/6 ως τις 4/7 2021 προκειμένου να εξασφαλίσει το «χρυσό εισιτήριο» για το Τόκιο.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιανγκ, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για τη σχετική παράταση που δόθηκε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected