Κατηγορίες

Κυπελλούχος Δυτικής Αττικής ο Βύζας Μεγάρων

Ο Βύζας Μεγάρων είναι και επίσημα ο Κυπελλούχος ΕΠΣΔΑ για την περίοδο 2019-2020.

Μετά από μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο (ελέω πανδημίας), που στην προκειμένη περίπτωση αδικεί κατάφωρα τον ηττημένο και συγκεκριμένα τον Απόλλωνα Ποντίων, που έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελικό Κυπέλλου.

Όπως αναφέρει το Stoplekto, η Ένωση και η Επιτροπή Κυπέλλου της Γιώτας Σακκά, θέλοντας να διαφυλάξουν την αξιοπιστία της κλήρωσης, έβαλαν στην κληρωτίδα επτά μπαλάκια με νούμερα από το 1 μέχρι το 7. Κάθε ομάδα θα διάλεγε από ένα. Ο αριθμός που θα είχαν θα τον κρατούσαν για την επόμενη κλήρωση, όπου μέσα από επτά μπαλάκια, όποιο νούμερο έβγαινε πρώτο από αυτό που είχαν επιλέξει οι ομάδες, θα αναδείκνυε τον Κυπελλούχο. Αφού συμφώνησαν και οι δυο πλευρές περί της διαδικασίας, ξεκίνησε η κλήρωση.

Πρώτος τράβηξε ο Απόλλων, λόγω αλφαβητικής σειράς. Ο Γιώργος Ευσταθιάδης τράβηξε το νούμερο 5. Ο Πρόεδρος του Βύζαντα στη συνέχεια έβγαλε τον αριθμό 1. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΣΔΑ Γιώτα Σακκά στην δεύτερη φάση, αφού τοποθετήθηκαν στην κληρωτίδα μπαλάκια με αριθμούς από το 1 μέχρι το 7, άρχισε να βγάζει νούμερα, μέχρι να εμφανιστεί ένα από αυτά που είχαν οι ομάδες. Κι όμως χρειάστηκε πέντε φορές να τραβήξει, για να βγει ο αριθμός 1, που άνηκε στον Βύζαντα και να τον χρίσει με αυτό τον τρόπο φετινό Κυπελλούχο.