Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

H ΕΠΣ Ζακύνθου ρίχνει στο τραπέζι το σενάριο μίας μόνο κατηγορίας για τη νέα σεζόν!

Κοσμογονικές αλλαγές φέρνει όπως όλα δείχνουν η κρίση του κορονοϊού στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στη δομή του τοπικού ποδοσφαίρου από την νέα χρονιά 2020/21.

Όπως αναφέρει το ioniansports, δυστυχώς “ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος” στο ταλαιπωρημένο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ο δρόμος είναι πλέον κατηφορικός και κάπου πρέπει να μπει “φρένο” έτσι ώστε το άθλημα να μην φτάσει στο “πάτο” και στην ανυποληψία. Εδω και αρκετό καιρό έχουν επισημανθεί όλα τα κακώς κείμενα αλλά μέχρι στιγμής… “Φωνή βοώντος εν τι ερήμω”. Ανεπαρκείς γηπεδικές υποδομές, πλήρης εγκατάλειψη από την τοπική και κεντρική εξουσία, καμιά μέριμνα και οικονομική στήριξη από την ΕΠΟ και σε διαρκή φθίνουσα πορεία, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι το ποδόσφαιρο θα έφτανε στο “ναδίρ…” Πριν από μερικούς μήνες ήρθε και το πρόβλημα το παράτυπων δελτίων και “βούλιαξε” την “φαλκονέρα… “

Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ζάκυνθου είχε την ατυχία, επί των πρώτων ημερών της να διαχειριστεί πολύ άσχημες καταστάσεις που μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει τέλος (Παράτυπα δελτία , υπόθεση Τσιλιβή). Η χρονιά για τα τοπικά έκλεισε με τον γνωστό τρόπο της επικύρωσης της βαθμολογίας, της ανάδειξης πρωταθλητών σε Α΄ και Β΄ κατηγορία και την ανάδειξη (εντός ολίγου) και του Κυπελλούχου μέσω κλήρωσης.

Αυτό λοιπόν το κεφάλαιο έκλεισε για την διοργανώτρια, με τους ανθρώπους του Δ.Σ. να κοιτάζουν την επόμενη ημέρα (σεζόν 2020/21) που μάλλον δυσοίωνη προβλέπεται! Την εποχή του κορωνοϊου τα πάντα έχουν μηδενίσει στο οικονομικό κομμάτι και κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποια σωματεία θα κατέβουν να αγωνιστούν τη νέα χρονιά.

Με δεδομένο, ότι στην Α΄ κατηγορία θα υπάρχουν 13 ομάδες και στην Β΄ μόνο 5 καταλαβαίνει κανείς το δυσθεώρητο πρόβλημα που δημιουργείται! Πρωτάθλημα στην Β΄ κατηγορία με 5 ομάδες (ίσως και λιγότερες) δεν πρόκειται να γίνει. Προχθές, την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας στα γραφεία στο Γαϊτάνι με αρκετά θέματα στην ατζέντα.

Ενα από αυτά, ήταν και η συμμετοχή των ομάδων στα νέα πρωταθλήματα. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αντικείμενο πρόβλημα στην Β΄ κατηγορία όπου οι ομάδες είναι μετρημένες στα δάκτυλα το ενός χεριού. Έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να γίνει μια αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου τη νέα χρονιά με μια ενιαία Α΄ κατηγορία στην οποία θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της Β΄! Το σχέδιο προβλέπει ότι αυτό θα ισχύσει για μια μόνο χρονιά καθώς στο τέλος της σεζόν (2020/21) από το σύνολο των 18 ίσως και παραπάνω ομάδων (εκκρεμεί αν θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική ΑΟ Τσιλιβή και Εθνικός Σκουλικάδου) θα υποβιβαστούν από τον βαθμολογικό πίνακα οι 8 τελευταίες ομάδες οι οποίες θα δημιουργήσουν την αμέσως επόμενη σεζόν (2021/22) και πάλι την Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Επί της ουσίας, η διοργανώτρια θέλει να βάλει μια “άνω τελεία” την φετινή χρονιά έτσι ώστε να δυναμώσει και πάλι η μικρή τη τάξει κατηγορία. Στο Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής δεν πάρθηκε καμιά απόφαση. Αποφάσεις όμως θα παρθούν στο Συμβούλιο της Ερχόμενης Παρασκευής στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης στο Γαϊτάνι εκεί όπου θα συζητηθούν και αλλά φλέγοντα θέματα που θα αφορούν την θέση της ΕΠΣ Ζάκυνθου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τα παράτυπα δελτία, την κλήρωση του κυπέλλου για την ανάδειξη κυπελλούχου (2020/21) και φυσικά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης που θα συζητηθεί εκτενώς σε μια προσεχή Γενική Συνέλευση.

Μένει λοιπόν να δούμε τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα του ζακυνθινού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το μοντέλο αυτό της αναδιάρθρωσης μιας και μόνο κατηγορίας παίρνει διαστάσεις καθώς είναι αρκετές οι Ενώσεις που θα καταλήγουν σε αυτή την λύση.

Οι ομάδες που απαρτίζουν τα δύο πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ζακύνθου είναι: A’ κατηγορία: AO Kατασταρίου, Αίολος Σαρακηνάδου, Παναρτεμισιακός, ΑΟ Λεβάντε, Φλόγα Κυψέλης, Ελατιακός, ΑΕ Αγίου Λέοντα, Αστέρας Μαχαιράδου, Δόξα Λιθακιάς, ΑΠΣ Ζάκυνθος *αυτοί που ανέβηκαν Θύελλα Αμπελοκήπων, Α.Σ Ρόϊδου, Έσπερος. Για την Β΄ κατηγορία: Kερί, Αστέρας Πλάνου, ΑΟ Βασιλικού, ΑΟ Αλυκανάς, Δόξα Πηγαδακίων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected