Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Νίκος Καρύδας : “Στοιχείο προς έρευνα οι τραυματισμοί οκτώ παικτών στην επανέναρξη της Bundesliga”

Ο γυμναστής της Εθνικής Ελλάδος Κ19, Νίκος Καρύδας, μίλησε για τους τραυματισμούς που εμφάνισαν οι ποδοσφαιριστές των γερμανικών ομάδων με την επανέναρξη της Bundesliga και για τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Με την επανέναρξη της Bundesliga οκτώ ποδοσφαιριστές αποχώρησαν τραυματίες, κάνοντας φανερές τις δυσκολίες της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων.

Ο γυμναστής της Εθνικής Κ19 Νίκος Καρύδας, σχολίασε το φαινόμενο των πολλών τραυματισμών, τονίζοντας πως ήταν πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες που προπονήθηκαν οι παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτό που συνέβη στη Γερμανία είναι άξιο έρευνας. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Η Γερμανία ήταν η τελευταία χώρα που σταμάτησε τους αγώνες και η πρώτη που ξεκίνησαν οι προπονήσεις. Το διάστημα αποχής ήταν ένας μήνας, ενώ οι προπονήσεις κράτησαν έξι εβδομάδες. Επειδή είναι πολύ φρέσκα τα νέα, πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες των τραυματισμών. Νομίζω ότι ο τραυματισμός ενός ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ ήταν υποτροπή παλαιότερου τραυματισμού. Πρέπει να βάλουμε κάτω τα δεδομένα για να απαντήσουμε στο ερώτημα.

Είναι αυτό που είχαμε πει και παλιότερα. Ότι επί της ουσίας δεν μπορεί να γίνει κανονικό restart. Οι παίκτες προπονήθηκαν με ασυνήθιστες κινήσεις. Τους έλειπε ο ρυθμός, αν σκεφτείτε πως προέρχονται από έξι εβδομάδες προπονήσεων χωρίς ούτε ένα φιλικό. Οι τραυματισμοί μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να είναι από έλλειψη ρυθμού, έλλειψη φιλικών, διαφορετική προπόνηση από το φυσιολογικό, κάποιες διαφορετικές κινήσεις ίσως και από τη διαφορετική επανέναρξη. Για να φτάσουμε σε ασφαλές συμπέρασμα χρειάζεται έρευνα».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected