Κατηγορίες
Basket

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, παραμένουν στη Basket League Άρης και ΠΑΟΚ

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ και με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα έχει διακοπεί οριστικά, επικύρωσε τη βαθμολογία του, αποφασίζοντας ομόφωνα δύο πράγματα:

α) Να αναδειχθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προπορευόταν στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου τη στιγμή της διακοπής και β) να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στην Α2. Οι αποφάσεις αυτές τελούν υπό την έγκριση της ΕΟΚ, η οποία ωστόσο είναι τυπικής σημασίας.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, βάσει των παραπάνω το επόμενο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 θεωρητικά θα πρέπει να διεξαχθεί με 16 ομάδες, καθώς στις 14 τωρινές θα προστεθούν και οι δύο που θα προβιβαστούν από την Α2 και τις οποίες θα υποδείξει η ΕΟΚ (ο Χαρίλαος Τρικούπης και μία ακόμα, για την οποία θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας). Όμως το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ότι όποια ομάδα είτε από αυτές που θα προβιβαστούν είτε από αυτές που ανήκουν ήδη στη Basket League δεν μπορέσει να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια συμμετοχής που θα τεθούν, ΔΕΝ θα αντικατασταθεί. Άρα, είναι πολύ πιθανό το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με λιγότερες από 16 ομάδες, ακόμα και με μονό αριθμό (13, 11 κλπ.).

Όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, όλα δείχνουν ότι ο ΕΣΑΚΕ έχει αποφασίσει φέτος να τα κάνει πολύ πιο αυστηρά, έτσι ώστε να πετύχει στην πράξη αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει αοφασίζοντας να μην υποβιβαστεί κανείς: να μη γίνει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες, αριθμός που θεωρείται πολύ μεγάλος.

Η προεργασία έχει γίνει τις προηγούμενες μέρες και κάποιες από τις προτάσεις που έχουν γίνει αφορούν την αύξηση του μίνιμουμ μπάτζετ στα 800 χιλιάδες Ευρώ, την αύξηση της εγγυητικής επιστολής σε 200 χιλιάδες Ευρώ (από 60 χιλιάδες που είναι σήμερα), την αύξηση της ελάχιστης χωρητικότητας των γηπέδων (θέμα που είναι αδιαπραγμάτευτο για πολλές ΚΑΕ), θέματα που αφορούν το στοίχημα κ.ά. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η δριμεία κριτική που άσκησε ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, στο στοίχημα και η απαίτησή του να περιοριστεί αυτή η μάστιγα.

Επιτροπή αποτελούμενη από τους Πανταζόπουλο, Σβερκούνο και τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ θα κάνει την τελική επεξεργασία των κριτηρίων και αυτά θα τεθούν σε ψηφοφορία ένα προς ένα σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected