Κατηγορίες

Ο Νίκος Καρύδας για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά και τη σταδιακή επανένταξη των αθλητών (vid)

Μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή παρακολούθησαν οι διαδικτυακοί φίλοι του «Focus»!

Καλεσμένος ήταν ο γυμναστής της Εθνικής Ελλάδας U19 στο ποδόσφαιρο, Νίκος Καρύδας έναν από τους ανθρώπους που έχουν εξελίξει σε θεαματικό βαθμό το αντικείμενο της δουλειάς τους και η εμπειρία του στον τομέα της εκγύμνασης είναι τόσο επίκαιρος σε μια περίοδο όπως αυτή μετά την πανδημία.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναφέρθηκε εκτενώς στο πως θα επιστρέψουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην αγωνιστική δράση, τονίζοντας με κάθε έμφαση πως ως επαγγελματίες οφείλουν να είναι έτοιμοι καθώς έχει προηγηθεί η συνεργασία με τον γυμναστή της ομάδας καθ όλη τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Νίκος Καρύδας μίλησε ωστόσο για μια πιο δύσκολη και σαφώς πιο περίπλοκη διαδικασία επανένταξης όσον αφορά τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αλλά και όσους ανήκουν σε Ακαδημίες, ωστόσο αναφέρθηκε πως και σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης, εφόσον βεβαίως επιθυμεί να επιστρέψει ξανά σε αγωνιστική δράση.

Αναφέρθηκε βεβαίως και στο παράδειγμα της Γερμανίας αλλά και το πως δούλεψαν οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της διακοπής, ενώ ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία από την αγωνιστική του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, από τα οποία προκύπτει η εξαιρετική δουλειά που έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα.

Προς το τέλος της εκπομπής, μίλησε για το παρελθόν αλλά και ποιον γυμναστή θεωρεί ως τον μέντορα του στο ποδόσφαιρο, ενώ έκανε μια μικρή αναδρομή στις ομάδες που εργάστηκε, με ιδιαίτερη αναφορά στη Σαουδική Αραβία.