Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Καναπές, μπίρα και…Ντόρτμουντ-Μπάγερν!

Έφτασε η στιγμή όπου ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ξανά ένα μεγάλο ντέρμπι, μετά από τόσο καιρό, εξαιτίας της πανδημίας. Ντόρτμουντ και Μπάγερν (19.30) διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με στόχο την πολυπόθητη νίκη.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο σημερινό ντέρμπι της Γερμανίας, Μπάγερν-Ντόρτμουντ με τις δύο ομάδες να θέλουν για ξεχωριστούς λόγους τη νίκη.

Οι «Βαυαροί» θέλουν το τρίποντο για να αυξήσουν τη διαφορά στη κορυφή, ενώ οι «Βεστφαλοί» με την κατάκτηση των τριών βαθμών θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν την ψαλίδα.

Από τότε που το πρωτάθλημα στη Γερμανία καθιερώθηκε ως Bundesliga, η Ντόρτμουντ έχει νικήσει πέντε φορές τον τίτλο του πρωταθλητή. Συνολικά οκτώ. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια όταν έχασε και τις δύο φορές από την σημερινή της αντίπαλο, Μπάγερν. Οπότε η ιστορία, δείχνει πως οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας σήμερα, αν θέλουν να ελπίζουν…

Συνήθως, θα ήταν λογικό να κοιτάξουμε τη φόρμα και των δύο ομάδων σε έναν μεγάλο αγώνα όπως αυτό, αλλά λόγω των τρεχουσών συνθηκών εξαιτίας της αποχής, είναι δύσκολο να βγουν συμπεράσματα.

Ωστόσο, η Ντόρτμουντ επέστρεψε μετά την αποχή με δύο νικηφόρα αποτελέσματα. Επικράτησε στο ντέρμπι με τη Σάλκε, με 4-0 και με 2-0 νίκησε την Βόλφσμπουργκ το περασμένο Σάββατο.

Από την άλλη, σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και η Μπάγερν με την επιστροφή της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος. Νίκη εκτός έδρας με 2-0, επί της Ουνιόν Βερολίνου και νίκη με το εμφατικό σκορ 5-2 κόντρα στην Αϊντραχτ.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected