Γ Εθνική / Τοπικά - Κύπελλο Ελλάδος

Κυπελλούχος/εκπρόσωπος της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Καμπανιακός (vid)

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣ Μακεδονίας η κλήρωση μεταξύ του Αγροτικού Αστέρας και του Καμπανιακού, οι οποίες είχαν προκριθεί στον 49ο Τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων για την ανάδειξη του εκπροσώπου της ΕΠΣΜ στο Κύπελλο Ελλάδας αγων. περιόδου 2020 – 2021

Η κλήρωση έγινε από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και Πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου, Χαράλαμπο Κυργιάννη, παρουσία του Εμμανουήλ Παπαδόπουλου (μέλους του δ.σ.), του Αθανάσιου Καβακλιώτη (εκπρόσωπος Καμπανιακού), Ευάγγελου Κολώνη και Γεωργίου Φοιρού (εκπροσώπων του Αγροτικού Αστέρα).

Από τη διαδικασία της κλήρωσης νικητής αναδείχτηκε ο Καμπανιακός.

Ο Καμπανιακός είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας με λαμπρή πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο κύπελλο Ελλάδας. Δημιουργήθηκε το 1964 με τη συγχώνευση των τοπικών συλλόγων ΑΕ Χαλάστρας και Όλυμπος Πύργου, οι οποίοι συμμετείχαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Επίσημο έτος ίδρυσης είναι το 1947, αυτό της ΑΕ Χαλάστρας.

Την περίοδο 1975 – 1976 αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική, ενώ την επόμενη περίοδο 1976 – 1977 υποβιβάστηκε.

Την ίδια περίοδο (1976 – 1977) ο Καμπανιακός αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι με σκορ 3-1, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 (δέχτηκε την ισοφάριση στο 90ο λεπτό) στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Καμπανιακού αγωνίστηκαν σε κορυφαίους συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα στην Α’ Εθνική, όπως οι Γ. Νασιόπουλος, Φ. Κηπουρός, Ν. Ζαπρόπουλος, Ν. Τσίμπος, Ι. Ζαπρόπουλος, Χρ. Κελπάκης, Γ. Σίσκος, Στ. Βαγγελόπουλος, Στ. Μαντζιούνης, Στ. Χαχούδης, Ν. Τσιαβδάρης, Κ. Σιαντρόπουλος και Γ. Λαγκώνας.

Επί σειρά ετών ο σύλλογος λειτουργεί τμήματα υποδομής σ’ όλες τις ηλικίες και έχει ως έδρα το γήπεδο Χαλάστρας.

Ο Καμπανιακός αγωνίζεται στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία και προκρίθηκε σε τελικό της ΕΠΣ Μακεδονίας για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Τις τρεις προηγούμενες φορές γνώρισε την ήττα. Την περίοδο 1978 – 1979 από τους Ακρίτες Συκεών με σκορ 1-0, την περίοδο 1992 – 1993 από τον Αετό Βασιλικών στην παράταση με σκορ 1-0 και την περίοδο 2012 – 2013 από την ΑΠΕ Λαγκαδά με σκορ 1-0.

Για φτάσει στον Τελικό ο Καμπανιακός απέκλεισε την Αναγέννηση Χαλκηδόνας (3-2), την ΑΕ Ευόσμου (1-0), τον Ηρακλή Αμπελοκήπων (1-0) και στο διπλό ημιτελικό την Ομόνοια Σταυρούπολης (εντός έδρας 4-2 και εκτός έδρας 0-4).

Προπονητής του Καμπανιακού ήταν ο Στέφανος Δημητριάδης.

Δείτε το βίντεο της κλήρωσης:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected