Γ Εθνική / Τοπικά

Άκρως ενδιαφέρουσα και με σαφείς προτάσεις η Παγκρήτια συνάντηση των ερασιτεχνικών ομάδων (photos)

Mόνο θετικά μπορούσε να αποφέρει η συνάντηση των ομάδων της Γ Εθνικής που ανήκουν στον όμιλο της Κρήτης.

Η πρωτοβουλία της παγκρήτιας σύσκεψης ανήκει στον Αρη Ρεθύμνου, που καταθέτει αρχικά τις προτάσεις του για τον κρητικό όμιλο.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι Ενώσεις της Κρήτης, ενώ οι μόνες ομάδες που δεν έχουν στείλει εκπροσώπους είναι οι Ηρόδοτος, Γιούχτας και Πανακρωτηριακός.

Ο οικοδεσπότης Αρης Ρεθύμνου διά στόματος του επίτιμου προέδρου Γιώργου Σταράκη κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για το κρητικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αρχικά επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν επαφές με τα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, Ηρακλείου-Λασιθίου για να αναλάβουν να αλαφρύνουν ένα κομμάτι των μεταφορικών για τις ομάδες. Επίσης πρότεινε να υπάρξει αίτημα για παρουσία κόσμου στο 40% των εξεδρών ώστε να υπάρξουν σημαντικά έσοδα για τις ομάδες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χορηγικό πρόγραμμα της ΕΠΣ Ηρακλείου, το οποίο πρότεινε να προωθηθεί προς υλοποίηση για να υπάρξει κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος, να καλυφθεί το εξοδολόγιο των διαιτητών, αφού είναι πολλά τα χρήματα, ενώ κατατέθηκε και η πρόταση ώστε οι αξιολογημένοι διαιτητές που θα ορίζονται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να είναι από την Κρήτη. Επίσης προτάθηκε η μείωση του παραβόλου συμμετοχής και των χρηματικών προστίμων.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Σταράκης έδωσε το στίγμα του για ενωμένη Κρήτη, λέγοντας ότι “η ισχύς εν τη ενώσει”. Ακολούθησαν (οι γραπτοί) χαιρετισμοί του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Η “σκυτάλη” πέρασε στις τοποθετήσεις των προέδρων του Αρη Ρεθύμνου Μανόλη Βαρούχα και των Ενώσεων, με τη σημείωση ότι ο επικεφαλής της διοίκησης της ΕΠΣ Λασιθίου Θανάσης Χηνόπουλος δεν μπόρεσε να παραστεί. Αρχικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, για να ακολουθήσουν οι Κώστας Κωνσταντινίδης (Χανιά) και Τίτος Χνάρης (Ρέθυμνο).

Ο Ν. Τζώρτζογλου συνεχάρη τον Αρη για την πρωτοβουλία και σχολίασε χαρακτηριστικά ότι ο συγκρητισμός ήταν κάτι για το οποίο πάλευε τόσα χρόνια ως πρόεδρος της ΕΠΣΡ ο Γιώργος Σταράκης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει δεν γίνεται πουθενά αλλού στην Ελλάδα παρά μόνο στην Κρήτη, επισήμανε ότι η δυναμική που έχει σαν Περιφέρεια η Κρήτη δίνει τη δυνατότητα στις Ενώσεις και τις ομάδες να διεκδικήσουν αυτά που στοχεύουν για τη βελτίωση του πρωταθλήματος. Επίσης σχολίασε ότι όλους τους ενώνει η αγάπη για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ο Τ. Χνάρης από την πλευρά του τόνισε όταν είναι ενωμένη η Κρήτη μπορεί να πετύχει πολλά.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ομάδων. Οι πρόεδροι Ρεθυμνιακού, Κωστής Παπαδάκης, Αστέρα Ρεθύμνου, (ο Χανιώτης) Νίκος Παπαδάκης αναφέρθηκαν στην πρόταση για να υπάρξει κεντρικός χορηγός στο πρωτάθλημα.

Η τοποθέτηση που επικροτήθηκε και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα όλων ήταν αυτή του προέδρου του ΠΟΑ, Γιώργος Λέλεκας, που επισήμανε ότι σε αυτή την κατηγορία ερασιτέχνες είναι μόνο οι παράγοντες. Αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να κρατήσουν οι ομάδες τον ερασιτεχνισμό, μειώνοντας τα μπάτζετ προς τα κάτω, δίνοντας περισσότερη σημασία στις υποδομές τους, για να αναδείξουν ποδοσφαιριστές. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μεγάλη Ακαδημία του ΠΟΑ και τους ποδοσφαιριστές από τα “σπλάχνα” του που στελεχώνουν αρκετές ομάδες τοπικού.

Ο αντιπρόεδρος του Πόρου, Αντώνης Μαρκάκης, μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου Γιάννη Ασσαργιωτάκη από τη Γαλλία, συμφώνησε με την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΟΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι πιο συγκρατημένες όλες οι ομάδες, ενώ ανέφερε το παράδειγμα της ομάδας του, λέγοντας ότι πέρσι έκανε το λάθος να δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό και παραλίγο να “χάσει” την κατηγορία.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Αλμυρού Μανόλης Κεφαλογιάννης.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ Νεκτάριος Δασκαλάκης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Γ. Λέλεκα ως τη σωστότερη, ο πρόεδρος του Αρη Σούδας, Νίκος Κλωθάκης, σημείωσε ότι η ομάδα του θα είναι “παρούσα” σε οποιοδήποτε θέμα ζητηθεί για το καλό του κρητικού ποδοσφαίρου και ο ομόλογός του στην Παλαιόιχωρα Σήφης Δελάκης, δήλωσε ότι η ομάδα στηρίζει τις απόψεις του Αρη Ρεθύμνου.

Ο τεχνικός διευθυντής της Δαμάστας Γιάννης Νικηφόρος σημείωσε ότι συμφωνεί στα περισσότερα με τις τοποθετήσεις των ανθρώπων ΠΟΑ, Πόρου, αλλά επισήμανε γενικότερα για τις προτάσεις που τέθηκαν ότι ζήτημα είναι να δουν οι ομάδες πόσες από αυτές είναι εφικτό να πάρουν “σάρκα και οστά”.

Τη λύπη του για την απουσία του προέδρου της ΕΠΣΛ, Θ. Χηνόπουλο, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΑΟΑΝ, Κώστας Ζαχαριάς, που παράλληλα έκανε την πρόταση την επόμενη παγκρήτια σύσκεψη να φιλοξενήσει η ομάδα του στον Αγιο Νικόλαο.

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Ιεράπετρας, Γιάννης Μαγούλης, υποσχέθηκε ότι θα ανταποδώσει η ομάδα του τη φιλοξενία προς όλες τις ομάδες του ομίλου, ενώ σχολίασε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα οικονομικά δεδομένα για την κατηγορία.

Ο γενικός γραμματέας της Νεάπολης Ιωάννης Μαυρομάτης τάχθηκε εκ μέρους της ομάδας με τις προτάσεις που έγιναν για τα οδοιπορικά, το 40% στις εξέδρες, τη μείωση του παραβόλου συμμετοχής και των χρηματικών προστίμων.

Τέλος ο γενικός γραμματέας του Αρη Ρεθύμνου, Μπάμπης Χατζηδάκης, είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Να διαφυλάξουμε τον κρητικό όμιλο…».

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Στη δευτερολογία τους οι πρόεδροι των Ενώσεων, Ν. Τζώρτζογλου, Κ. Κωνσταντινίδης και Τ. Χνάρης, αναφέρθηκαν στις προτάσεις που κατατέθηκαν και στο ποιες είναι εφικτές να γίνουν, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει πίεση προς τους αρμόδιους φορείς.

Ενα σημαντικό κομμάτι που έθιξαν ήταν το αν θα ζητηθούν από τις ερασιτεχνικές ομάδες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ζητήθηκαν από τις επαγγελματικές ομάδες, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν ούτε οι πιο εύρωστες ομάδες. Επίσης αναφέρθηκε ότι στο απευφκτέο σενάριο του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να διεξαχθούν ξανά τα πρωταθλήματα.

Τέλος έγινε λόγος για ομάδα εργασίας που θα πρέπει να δημιουργηθεί για να οργανωθεί ακόμη καλύτερα η προσπάθεια να ακουστεί η “φωνή” των ομάδων μέσω συγκεκριμένων προτάσεων.

Η σύσκεψη έκλεισε με τον χαιρετισμό του – άρτι αφιχθέντα από την Αθήνα – δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, που έχει φορέσει τη φανέλα του Αρη Ρεθύμνου.

δείτε φωτογραφίες στο athlitiko.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected