Διάφορα

Εννιά τα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Εννιά νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανοίγουν τα αεροδρόμια Αθηνών – Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα

Την ίδια ώρα, ανοίγουν οι πύλες της χώρας μας για να υποδεχθούν διεθνείς τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες. Τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα για επιστροφή στις διεθνής πτήσεις από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αφού έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την Covid 19.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αύριο 15 Ιουνίου και έως τις 30 Ιουνίου αίρονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς), ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας ΕΑSA.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αύριο 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Σε όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και συνδιαμορφώνεται η πρόταση προς την ΕΕ για τη λίστα τρίτων χωρών που εξαιρούνται από την απαγόρευση των πτήσεων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected