Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2019/2020 ο Ολυμπιακός (vid με στιγμιότυπα)

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 της Ένωσης στο ΟΑΚΑ και κατέκτησαν μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στους τίτλους μετά από δυο χρόνια, καθώς με τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 1-2 στο ΟΑΚΑ κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας διαφορά 19 βαθμών (εκκρεμεί βεβαίως η απόφαση του CAS) από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην κορυφή της Super League μετά τον προπέρσινο τίτλο της ΑΕΚ και τον περσινό του ΠΑΟΚ, ενώ στοχεύουν πλέον και στο αήττητο πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το 45ο στην ιστορία τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν κατά κράτος της «Ένωσης» στο πρώτο ημίχρονο οπότε έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τίτλου, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά μην καταφέρνουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός είχε σημαντική ευκαιρία με την έναρξη του ματς στο 5′ όταν ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Μασούρα, στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, με τον ακραίο του Ολυμπιακού να προλαβαίνει τον Τσιντώτα και τον Σβάρνα να κάνει σωτήρια παρέμβαση. Στο 14′, η συνεργασία Φορτούνη – Μασούρα, έφερε σέντρα του πρώτου, με τον Ελ Αραμπί να χάνει μεγάλη ευκαιρία καθώς αστόχησε σε κεφαλιά που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής (η μπάλα βρήκε και το δοκάρι).

Στο 19′ ο Φορτούνης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, με τον μέσο του Ολυμπιακού να πιάνει εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή, και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στο έδαφος, μπροστά από τη γραμμή του τέρματος. Στο 28′ ήρθε άλλη μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Ομάρ να κάνει σέντρα και τον Μασούρα να στέλνει τη μπάλα άουτ μετά από πλασέ.

Στο 39′ η υπεροχή του Ολυμπιακού «καρποφόρησε» με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σημειώνει ένα πανέμορφο τέρμα με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά για το 0-1. Στο 45′ ο Ολυμπιακός «χτύπησε» με μια ακόμα πλαγιοκόπηση, αυτή τη φορά από τα δεξιά, με τον Φορτούνη να «στρώνει» για τον Καμαρά, που με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-2.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο πρώτο 45′ δεν έγραψε ούτε μια τελική. Η Ένωση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 66′ μείωσε σε 1-2, με τον Αραούχο να σκοράρει με διπλή προσπάθεια μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λιβάγια. Στο 87′ ο Καμαρα τελείωσε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού με διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ και στο 89′ ο Ομάρ έβαλε τη κόντρα σε σουτ του Χουλτ έξω από την περιοχή.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν μια μεγάλη και συνάμα ιστορική νίκη…

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (90′ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (92′ Λοβέρα), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77′ Καφού), Αραμπί (77′ Χασάν).

δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected