Κατηγορίες
Διάφορα

Μεγαλείο ψυχής : Η οικογένεια του 16χρονου θεωρεί αυτονόητο να δωρίσει τα όργανα του (vid)

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 16χρονου που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Μεσολόγγι, με τη μητέρα του να συγκλονίζει, τονίζοντας πως θα δωρίσουν τα όργανά του.

Όπως αναφέρει το Sportime, η μητέρα του 16χρονου Βασίλη, γνωστοποίησε πως τα όργανα του παιδιού της θα γίνουν δωρεά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Ήταν αντίβαρο για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου», συγκλονίζοντας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτονόητη την συγκεκριμένη απόφαση, όπως άλλωστε δήλωσε στο Star όπου σημείωσε: «Δεν ήταν γενναία κίνηση, ήταν το αυτονόητο», εξηγώντας πώς η οικογένεια πήρε αυτήν την απόφαση, όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το παιδί τους είναι εγκεφαλικά νεκρό.

«Για μένα δεν υπήρξε κανένα δίλημμα. Δεν παθαίνει ποτέ κανείς τίποτα όταν δίνει ζωή σε άλλους ανθρώπους. Για μένα ήταν αντίβαρο για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου και να ξέρω ότι τα μάτια του, οι νεφροί του, η καρδιά του χτυπά σε ένα άλλο παιδί, σε έναν άλλο άνθρωπο», ανέφερε η μητέρα.

Αναφερόμενη στον 16χρονο Βασίλη αλλά και τα όσα βιώνει σήμερα, μιλά για ένα «κοινωνικό παιδί, ένα χαρούμενο παιδί με πολλή αγάπη. Για μένα ήταν τα πάντα, το φως, το όραμα, ο προορισμός. Τώρα πια δεν έχω τίποτα».