Κατηγορίες
Basket

ΕΚΑΣΚΕΜ : Πρωταθλητής Παίδων για τη σεζόν 2019/2020 ο Πιερικός Αρχέλαος (photos+vid)

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 61-57 του Άθλου Αλεξάνδρειας, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγινίου, στον τελικό του Πρωταθλήματος Παίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει στους προηγούμενους τελικούς που τέθηκαν αντιμέτωπες, καθώς μας χάρισαν άλλον έναν αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα, με τον Πιερικό Αρχέλαο να είναι καλύτερος στο τέταρτο δεκάλεπτο, να κατακτά τον τίτλο και να παίρνει την πρόκριση για τη Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί από 13 έως και 17 Ιουλίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Ο Πιερικός Αρχέλαος πλέον βρίσκεται ένα βήμα από το να πετύχει το απόλυτο στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΚΑΣΚΕΜ, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο τόσο σε Έφηβους, όσο και σε Νεάνιδες και την Τετάρτη υπερασπίζεται την υπέρ του διαφορά των είκοσι ένα πόντων κόντρα στην ΑΓΕ Πιερίας, στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο στις Κορασίδες.

Στον αντίποδα, ο Άθλος Αλεξάνδρειας ήταν κυρίαρχος στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν άντεξε στην αντεπίθεση της ομάδας της Κατερίνης στο τέλος του αγώνα και περιορίστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, όπως συνέβη στους δύο τελευταίους τελικούς του Πρωταθλήματος Εφήβων κόντρα και πάλι στον Πιερικό Αρχέλαο, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν ισχυρό παίκτη στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Στο 1ο δεκάλεπτο ο Άθλος μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 6-0 και 8-2. Ο Πιερικός Αρχέλαος αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 8-8 όμως οι Ημαθιώτες με νέο σερί έφτασαν στο 14-8, στη λήξη του δεκαλέπτου.

Η διαφορά για την ομάδα του Άθλου διευρύνθηκε και στο 2ο δεκάλεπτο, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό πόντων (23-12), όμως ο Πιερικός Αρχέλαος ανέβασε την απόδοσή του και πέρασε μπροστα με 24-23, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε τον Άθλο μπροστά με 29-28.

Στο 3ο δεκάλεπτο ο Πιερικός Αρχέλαος πέρσασε μπροστά με 34-33, ο Άθλος όμως με ένα σερί 7-2 προηγήθηκε εκ νέου (40-36) αλλά δε μπόρεσε να ξεφύγει περισσότερο με τους Κατερινιώτες να μένουν σε επαφή και την περίοδο να λήγει με 43-40 υπέρ της ομάδας της Αλεξάνδρειας.

Στο 4ο δεκάλεπτο η ομάδα της Πιερίας με ένα σερί 11-2 πήρε “κεφάλι” στο σκορ με 51-45 όμως ο Άθλος “ροκάνισε” τη διαφορά και έφερε το ματς στα ίσα (55-55). Το 57-57 έγινε 61-57 για τον Πιερικό Αρχέλαο που κράτησε το προβάδισμα μέχρι τη λήξη.

Πολυτιμότερος παίκτης του Final Four αναδείχθηκε ο Αντώνης Τσαλμπούρης του Πιερικού Αρχέλαου.

Διαιτητές: Ελευθεριάδης – Εκίζογλου.
Δεκάλεπτα: 8-14, 28-29, 40-43, 61-57.

Οι πόντοι των δύο ομάδων και φωτογραφίες στο Katerinisport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected