Γενικά

Η ομάδα του Γιώργου Τουρσουνίδη στους Παξούς θα είναι ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κύπελλο Ελλάδας

Η διακοπή του κυπέλλου της ΕΠΣΚ λόγω κορονοϊού και η άρνηση των τεσσάρων ομάδων που έπαιξαν στα ημιτελικά να μπουν σε κλήρωση για να εκπροσωπήσει μία την Ένωση έφερε πρόσκληση (5/6/2020) της ΕΠΣΚ στα αποκλεισθέντα σωματεία για να δηλώσουν συμμετοχή στη κλήρωση, ήταν άγονη και στις 2/7/2020 είχαμε νέα πρόσκληση της ΕΠΣΚ γιατί έπρεπε Τετάρτη 8/7/2020 να δηλωθεί ο εκπρόσωπός της στην ΕΠΟ.

Έτσι έστω και στο παρά ένα, βρέθηκε ομάδα η οποία θα δηλωθεί από την ΕΠΣΚ (Τετάρτη 8/7/2020) στην ΕΠΟ για να πάρει μέρος στο κύπελλο Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το enimerosi.com, είναι ο ΑΟ Παξών ο οποίος όπως μας ενημέρωσε ο γεν. γραμματέας της ΕΠΣΚ κ. Γ. Κουλόπουλος, μετά από κλήρωση είναι «ο τυχερός» Δεν είναι κυπελλούχος Κέρκυρας, αλλά εκπρόσωπος της ΕΠΣΚ στο κύπελλο. Και φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί κυπελλούχος, αφού είχε αποκλειστεί στη 2η φάση από την ΑΕ Λευκίμμης με 5-2, σε ένα ματς που έγινε στη Λευκίμμη.

Η ομάδα των Παξών που είχε και θα έχει σαν προπονητή την παλιά δόξα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος τον Γιώργο Τουρσουνίδη, έκανε μια καλή πορεία στην Α1 τη σεζόν που τελείωσε άδοξα, πήρε την 6η θέση, έχοντας από εννέα νίκες και ήττες στο πρωτάθλημα και δυο ισοπαλίες, ενώ πέτυχε 35 τέρματα και δέχθηκε 30.

Στην τελευταία πρόσκληση για δήλωση συμμετοχής στην κλήρωση για ανάδειξη κυπελλούχου, συμμετοχή δήλωσε και ο ΑΟ Κανονιού (Άρης Μέσης), αλλά στην «κλήρωση» που έγινε οι Παξοί ήταν οι τυχεροί.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο θεσμός ξεκινάει συνήθως τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη, με τα περσινά δεδομένα, αλλά η ομάδα των Παξών δεν μπορεί να αγωνιστεί στο γήπεδό της, αφού δεν έχει την απαραίτητη αδειοδότηση για ένα τέτοιο ματς. Άρα θα παίξει, αν κληρωθεί γηπεδούχος, είτε στο γήπεδο της Λευκίμμης, είτε στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Η επιστολή της ΕΠΣΚ : 

“Ανακήρυξη τυπικά κυπελλούχου σωματείου – Συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας

Σας γνωρίζουμε ότι μετά από σχετική συνεννόησή μας, πραγματοποιήσαμε κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων σωματείων που συμμετείχαν στην ίδια προκριματική φάση του θεσμού. Στη διαδικασία αυτή κληρώθηκε το σωματείο της Α1 κατηγορίας της Ένωσής ΑΟ ΠΑΞΟΙ να μας εκπροσωπήσει στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected