Κατηγορίες
Διάφορα

Καταργείται η μάσκα στα εμπορικά κέντρα – Τέλος στο όριο έξι ατόμων στα τραπέζια

Με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ, καταργείται η χρήση μάσκας στους πελάτες που επισκέπτονται εμπορικά κέντρα, όπως προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Μεταφορών, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Ωστόσο υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών για το προσωπικό και τους επιβάτες. Επίσης προβλέπεται ότι σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Τέλος, σχετικά με τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, αυτά πρέπει να εξοφλούνται εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας είτε από τις τράπεζες, είτε από τη Δ.Ο.Υ.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του προστίμου, αποστέλλεται από τις αρμόδιες Αρχές, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της Πράξης Επιβολής Προστίμου και Αναστολής Λειτουργίας, ο νόμιμος τίτλος στη Δ.Ο.Υ. κατοικίας του παραβάτη προκειμένου να βεβαιωθεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected