Super League 1 - Διαιτησία

Oι υποψήφιοι αρχιδιαιτητές για την ΚΕΔ

Έγιναν γνωστά τα ονόματα που πρότεινε η UEFA για το νέο αρχιδιαιτητή της Super League.

Όπως αναφέρει το onsports, στη σημερινή συνάντηση της ομάδας εργασίας που συστάθηκε για να τρέξει το θέμα του επόμενου αρχιδιαιτητή έγιναν γνωστά τα δύο ονόματα της λίστας που προτείνει η UEFA για τον αντικαταστάτη του Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έριξε στο τραπέζι των Big-4 που θα αποφασίσουν την Παρασκευή (17/7) σε μυστική ψηφοφορία τον Άγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ (φωτ) και τον Σουηδό Πέτερ Φιόρντφελντ.

Στο ραντεβού της Τρίτης (14/7) τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Γιάννης Αλαφούζος, τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης, τον Ολυμπιακό η Λίνα Σουλούκου και την ΑΕΚ ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Το προφίλ των υποψηφίων

Ο Κλάντενμπεργκ είναι ίσως πιο γνωστό όνομα καθώς σταμάτησε τη διαιτησία σχετικά πρόσφατα, πριν από δύο χρόνια. Ο 45χρονος με μακρά θητεία στην Premier League και πάνω από 250 ματς, εχει σφυρίξει μεταξύ τον τελικό του Champions League το 2016 καθώς και τον τελικό του EURO της ίδιας χρονιάς. Παράλληλα έχει διαιτεύσει και περισσότερα από 30 παιχνίδια σε Μουντιάλ.

Το 2019 ήταν επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία, ενώ πέρσι σφύριξε στην Κίνα.

Ο Σουηδός Φιόρντφελντ, είναι πιο παλιά καραβάνα, με επιτελικά πόστα σε επίπεδο εκπαίδευσης στη χώρα του. Από το 2001 μέχρι το 2008 έχει διευθύνει πάνω 35 παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων και 15 ματς Μουντιάλ.

Οι υποψήφιοι θα περάσουν από… συνέντευξη την Πέμπτη (16/7) ενώπιον των εκπροσώπων των μεγάλων ΠΑΕ. Εφόσον καταλήξουν και στην ψηφοφορία υπάρξει πλειοψηφία ο νέος αρχιδιαιτητής αναμένεται να έρθει από την επόμενη Δευτέρα στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση όμως που οι Big-4 δεν καταλήξουν σε κανέναν από τους δύο τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα συμβεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected