Κατηγορίες
Αθλήματα

Επί κοντώ παγκοσμίου επιπέδου με τις Πόλακ και Κυριακοπούλου στον Άγιο Κοσμά!

Σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου εξελίχθηκε ο αγώνας του επί κοντώ των γυναικών στους διασυλλογικούς αγώνες του Αγίου Κοσμά.

Εκεί η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) και η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) πρόσφεραν μοναδικό θέαμα, αφού βρέθηκαν σε μεγάλα για την εποχή και τα δεδομένα ύψη.

Η Ελένη Πόλακ ήταν αυτή που πήρε τη νίκη με άλμα στα 4,70 μ., ενώ η Κυριακοπούλου ακολούθησε στα 4,60 μ. και στη συνέχεια είχε πολύ καλή προσπάθεια στα 4,80 μ., ύψος που δεν ξεπέρασε. Η Πόλακ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,10 μ., συνέχισε στα 4,30 μ., πέρασε με τη δεύτερη τα 4,50 μ. και με την τρίτη τα 4,70 μ. για να ξεπεράσει το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό, το οποίο ήταν 4,51 μ., αλλά και το απόλυτο ρεκόρ της, αφού στον κλειστό είχε 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια επέλεξε να μη δοκιμάσει υψηλότερα, αφού ένοιωσε ένα μικρό σφίξιμο στο πόδι. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα της, την Τετάρτη στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Νικόλ Κυριακπούλο7υ, που αγωνίστηκε με 14 διασκελισμούς, ωστόσο δεν είχε κανένα θέμα να ξεπεράσει τα 4,20 μ., 4,40 μ., 4,60 μ. κι έπειτα να δει τον πήχη στα 4,80 μ., όπου είχε πολύ καλό τρίτο άλμα.

“Δεν περίμενα πως θα εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Τελικά κατάφερα να βρω το κίνητρο και να κάνω μία καλή παρουσία. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα αυτό την επίδοση. Συνεχίζω και κυνηγάω να ανέβω ακόμη υψηλότερα. Σίγουρα θα πάω μέχρι το Πανελλήνιο, ωστόσο ειναι πιθανό να κάνω κι ένα μίτινγκ αρχές Σεπτεμβρίου”, είπε η Πόλακ που η επίδοση της είναι όσο το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – τα όρια δεν ισχύουν αυτή την εποχή με απόφαση της WA, λόγω της πανδημίας του covid-19. Aπό την πλευρά της, η Κυριακοπούλου σχολίασε: “Είμαι πολύ χαρούμενη για το πως χειρίστηκα τα μαλακά κοντάρια σε ένα ύψος όπως το 4,80 μέτρα. Δεν είχα πάρει μαζί μου σκληρά κοντάρια, καθώς είχα στο μυαλό μου πως ο αγώνας θα πάει πιο χαλαρά. Ήταν μια πολύ καλή προπόνηση, στην οποία φάνηκε πως είμαι στη σωστή κατεύθυνση. Θα μπορούσα να είχα κάνει σήμερα και το 4,80 μ. Συνεχίζω με όρεξη για καλύτερες εμφανίσεις”.

Αποτελέσματα Γυναίκες

Αποτελέσματα Ανδρες

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected