Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στους “8” του Europa League Σαχτάρ και Κοπεγχάγη (vids)

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα κι η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Final-8 του Europa League.

H δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA επέστρεψε μετά από 146 ημέρες και μολονότι τα ματς διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών τον πρώτο λόγο στα δύο πρώτα ματς είχαν οι γηπεδούχοι.

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα κι η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικράτησαν με 3-0 της Μπασακσεχίρ και της Βόλφσμπουργκ αντίστοιχα και πήραν την πρόκριση για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γερμανία το διάστημα 10-21 Αυγούστου.

Η ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού (έπαιξε και στα 90 λεπτά) αναζητούσε την ανατροπή καθώς στο πρώτο ματς στην Τουρκία είχε ηττηθεί με 1-0, ωστόσο χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά για να ισοφαρίσει το σκορ. Το έπραξε με τον Γιόνας Γουίντ, ο οποίος έδωσε και σκορ πρόκρισης στην ομάδα του στο 53ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι. Το 3-0 διαμόρφωσε ο Φολκ στο 62ο λεπτό.

Η Σαχτάρ από την πλευρά της έπαιξε έχοντας το πλεονέκτημα της νίκης με 2-1 στη Γερμανία. Κάπως έτσι αγωνίστηκε με πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει το συγκεκριμένο σκορ. Όταν πλέον οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις, οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Κάστρο «χτύπησαν» τρεις φορές στο φινάλε κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της.

Ο Τζούνιορ Μοράες πέτυχε δύο τέρματα στο 89 και το 90+3, ενώ το 2-0 είχε κάνει ο Σόλομον στο 90+1. Μέχρι τότε αυτό που είχαμε δει ήταν τη Βόλφσμπουργκ να προσπαθεί και τις δύο ομάδες να μένουν με δέκα παίκτες λόγω των αποβολών του Χοτσολάβα (στο 67’ με απευθείας κόκκινη) και του Μπρουκς (στο 70’ με δεύτερη κίτρινη).

δείτε βίντεο των αγώνων στο onsports.gr,

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected