Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα - Οικονομία

Πιστώνονται 66,8 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών από τον ΕΛΓΑ

Το ποσό των 66,8 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στους λογαριασμούς των δικαιούχων για την εξόφληση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2019.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, υλοποιεί τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξόφληση του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για τον προηγούμενο χρόνο στους παραγωγούς.

Τα χρήματα θα καταβληθούν σε 57.056 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα ενημερωθούν άμεσα με την αποστολή μηνυμάτων SMS στα κινητά τους τηλέφωνα. Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα κατευθυνθεί στο νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 14.723.948,83 ευρώ. Ακολουθούν ο νομός Χαλκιδικής με 9.521.639,67 ευρώ και ο νομός Ημαθίας με 8.933.861,58 ευρώ.

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και διασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν το, πολύτιμο για την ελληνική οικονομία, παραγωγικό τους έργο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως προστίθεται: «Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά ύστερα από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του οργανισμού που επιδιώκει ο Μάκης Βορίδης και το οποίο προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού της ζημιάς η οποία θα οδηγήσει στην εγκαιρότερη καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς και τη θέσπιση ενός αντικειμενικού, ορθολογικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου συστήματος εκτίμησης των ζημιών».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected