Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21

Αναρτήθηκαν στο site της ΕΠΣ Ημαθίας οι προκηρύξεις πρωταθλήματος και κυπέλλου της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Τα κυριότερα στοιχεία :

  • Οι 17 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής καλούνται να το πράξουν ως την Παρασκευή 28/8. Αν μία ομάδα της κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες. Μόνο αν δεν δηλώσουν δύο και περισσότερες, τότε υφίσταται το δικαίωμα συμμετοχής για τις επιλαχούσες από τη Β κατηγορία, οι οποίες πρέπει να το πράξουν μέχρι τις 31/8.
  • Οι σύλλογοι της Β Ερασιτεχνικής (22 έχουν δικαίωμα συμμετοχής) μπορούν να δηλώσουν έως 21/9. Το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους των έντεκα (11) ομάδων έκαστος, ανάλογα με τις οριστικές Δηλώσεις Συμμετοχών των Σωματείων. Ο οριστικός αριθμός του κάθε ομίλου μπορεί να τροποποιηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τις οριστικές Δηλώσεις Συμμετοχών των Σωματείων,
  • Το πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε ομίλους με αριθμό ομάδων έκαστος που θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του ΔΣ. της ΕΠΣ Ημαθίας, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
  • Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί στην Ένωση ως ετήσια συνδρομή του Σωματείου και ως δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα το σχετικό παράβολο αξίας 150,00 € για την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, 120,00 € για τηΒ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και 80,00 € για τη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.
  • Ημερομηνία έναρξης της Α Ερασιτεχνικής το Σάββατο 12/9, για τη Β η Κυριακή 11/10 και για τη Γ κατηγορία Κυριακή 1/11.
  • Η κλήρωση των αγώνων της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνει στις 31/8 σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός, της Β΄ στις 21/9 και της Γ΄Κατηγορίας θα γίνει στις 9/10
  • Στους αγώνες των πρωταθλημάτων επιτρέπονται μέχρι πέντε (5) αλλαγές σε κάθε αγώνα, ΜΟΝΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την προσωρινή τροποποίηση του Κανόνα Παιδιάς Νο 3 και τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.
  • Στο Φύλλο Αγώνα οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι είκοσι (20) ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα, ΜΟΝΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου
  • Στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον δύο (2) ποδοσφαιριστών κάτω των 19 ετών.
  • Τα Σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, εφόσον επιθυμούν να έχουν προπονητή στον πάγκο τους, οφείλουν να προσλαμβάνουν πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου, κατόχους διπλώματος τουλάχιστον UEFA C και ταυτότητας UEFAή ΕΠΟ τριετούς διάρκειας σε ισχύ, προκειμένου αυτοί να μπορούν να εφοδιαστούν με το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, το οποίο εκδίδει η Ε.Π.Σ. Ημαθίας.

Play off-Play out

Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 5η μέχρι και τη 10η, καθώς και από τη 15η μέχρι και τη 17η θέση οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off και των play-out.

Play off

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μη διεξαγωγή αγώνων play-off : Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση της βαθμολογίας, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off και πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Play out

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις ΤΡΕΙΣ (3) τελευταίες θέσειςτης βαθμολογίας, δηλαδή τη 15η, τη 16η και τη 17η, υποβιβάζονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 14η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μη διεξαγωγή αγώνων play-out : α.Σε περίπτωση που όλες οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 11η μέχρι και τη 14η στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου (11ος-12ος, 12ος-13ος, 13ος-14ος) είναιμεγαλύτερες των ΕΞΙ (6) βαθμών, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-out και οι ομάδες καταλαμβάνουν οριστικά τις θέσεις που κατείχαν στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ και στην περίπτωση που δεν συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος τέλεσης τους, όπως περιγράφεται παρακάτω (ανάλογα με τον αριθμό των υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία των ομάδων που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Ημαθίας). Η εν λόγω διάταξη επεκτείνεται και σε όποιες περιπτώσεις διεξαγωγής play-out περιγράφονται παρακάτω με τη συμμετοχή ΔΥΟ (2), ΤΡΙΩΝ (3) και ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ομάδων, όταν δεν προκύπτει ουσιαστικός λόγος διεξαγωγής τους.

Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, την 6ηκαι την 7ηθέσηκαθενός από τους ΔΥΟ (2) ομίλους της κατηγορίας οριστικοποιούν τις θέσεις τους στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στη διαδικασία των play-off και των play-out.

Play off

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από τη 2η μέχρι και την 5η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-off, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μη διεξαγωγή αγώνων play-off : Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση της βαθμολογίας, τότε ΔΕΝ ΔΙΑΞΑΓΟΝΤΑΙ αγώνες play-off και δευτεραθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 3η μέχρι και την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-off, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Play out

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 8η μέχρι και την 11η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο συμμετέχουν στη διαδικασία των play-out, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Μη διεξαγωγή αγώνων play-out : Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε τη 10η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των ΕΞΙ (6) βαθμών από την ομάδα που κατέλαβε την11η θέση της βαθμολογίας, τότε η ομάδα που κατέλαβε την 11η θέσηστον βαθμολογικό πίνακα τίθεται εκτός διαδικασίας play-out, ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και καταλαμβάνει οριστικά την11η θέση της βαθμολογίας.

Οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις από την 8η μέχρι και τη 10ηστον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος καταλαμβάνουν οριστικά τις συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς τη διεξαγωγή άλλων αγώνων play-out, ανάλογα με τη θέση που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ΕΝΑΝ (1) ή σε ΔΥΟ (2) ομίλους, με αριθμό Σωματείων έκαστος που θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των Σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Ο τρόπος διεξαγωγής του εν λόγω πρωταθλήματος θα περιγραφεί αναλυτικά με συμπληρωματική προκήρυξη.

Οι προκηρύξεις βρίσκονται στην ενότητα «ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ». Επίσης μπορείτε να τις δείτε κάνοντας click εδώ

Gepostet von Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας am Donnerstag, 20. August 2020

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected