Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στα “αστέρια” η Μπάγερν Μονάχου, με γκολ του Κομάν!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου! Η “μηχανή” του Χανς Ντίτερ Φλικ επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και κατέκτησε το 6ο Champions League (παλαιότερα Κύπελλο Πρωταθλητριών) στην ιστορία της.

Όσα χρήματα κι αν δαπανήσεις, όσους σούπερ σταρ κι αν αποκτήσεις, όσο καλή ομάδα κι αν δημιουργήσεις, το βάρος της φανέλας δεν αλλάζει. Κι η νεόπλουτη Παρί, των Μπαπέ και Νεϊμάρ, έπειτα από το ξόδεμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κατόρθωσε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League αλλά η βαριά φανέλα και το πανίσχυρο brand της Μπάγερν Μονάχου ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τους Βαυαρούς στη νίκη με 1-0 στον τελικό της Λισαβόνας. Η Μπάγερν ανέβηκε δίκαια στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της. Η Παρί (δίκαια) έμεινε και πάλι μακριά από τον πολυπόθητο τίτλο…

Η Παρί εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των επιθετικών της και παίζοντας στην κόντρα δημιούργησε προβλήματα στην Μπάγερν. Στο 18′ ο Νεϊμάρ έχασε σπουδαία ευκαιρία αλλά ο Νόιερ αντέδρασε εξαιρετικά, ενώ στο 23′ απείλησε και ο Ντι Μαρία που όμως έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του διεθνούς Γερμανού γκολκίπερ.

Είχε μεσολαβήσει στο 21′ η εκτέλεση του Λεβαντόβσκι μέσα από την περιοχή. Ο Πολωνός βρήκε ελάχιστο χώρο, σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Νάβας, ο οποίος στο 31′ βρισκόταν στη σωστή θέση με αποτέλεσμα να αντιδράσει ορθά στην κεφαλιά του Λέβα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, εκεί όπου η Παρί και πάλι έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Ωστόσο ο Μπαπέ στο 45′ αν και αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας σούταρε πάνω στον Νόιερ χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στους Παριζιάνους.

Κι ως γνωστόν, η Μπάγερν δεν συγχωρεί. Κι αφού πρώτα σώθηκε τρεις φορές από βέβαιη παραβίαση, στο 59′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Βαυαροί συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Κίμιχ «σημάδεψε» τον Κομάν, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας γράφοντας το 1-0.

Οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά και πάλι λάθεψαν στην τελική προσπάθεια. Αν και ο βασικός υπεύθυνος για τη δυστοκία τους ήταν ο Νόιερ ο οποίος στο 70′ κράτησε το μηδέν για την Μπάγερν καθώς απέκρουσε το σουτ του Μαρκίνιος μέσα από την περιοχή.

Συνθέσεις

Παρί (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Κιμπέμπε, Τιάγκο Σίλβα, Χουάν Μπερνάτ (80′ Κουρζαβ’α), Κέρερ, Μαρκίνιος, Ερέρα (72′ Ντράξλερ), Παρέδες (64′ Βεράτι), Ντι Μαρία (80′ Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Μπαπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (22′ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Τιάγκο (86′ Τολισό), Κομάν (68′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected