Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα ζευγάρια σε Champions και Europa League, σπουδαίες προκλήσεις για τις ελληνικές ομάδες

Με το ζευγάρι Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας κληρώθηκε ο Ολυμπιακός για τα play off του Champions League. 

Τον Ερυθρό Αστέρα τον βρήκε αντίπαλο στους ομίλους του Champions League. Εχασε στο Βελιγράδι (3-1), νίκησε στο Φάληρο (1-0) και τελικά πέρασε ως τρίτος στο Europa League. Την Ομόνοια την αντιμετώπισε πριν από μερικές μέρες! Σε φιλικό ματς στο Ρέντη! Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με γνώριμες ομάδες για τα play off του Champions League!

Οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι θα δώσουν το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» (22 ή 23 Σεπτεμβρίου) προφανώς και είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League αλλά δεν θα έχουν κι εύκολο έργο απέναντι στην πρωταθλήτρια Σερβίας ή στην πρωταθλήτρια Κύπρου.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ; Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν δεδομένο ότι θ’ αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ στα play off (εάν φυσικά περάσει την Μπενφίκα) και το πρώτο ματς θα δοθεί στην Ρωσία.

Τα ζευγάρια των play off στο μονοπάτι των πρωταθλητών
Σλάβια Πράγας-Μίντιλαντ ή Γιάνγκ Μπόις
Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Ντιναμό Μπρεστ-Σάλτσμπουργκ
Ολυμπιακός-Ομόνοια ή Ερυθρός Αστέρας
Καραμπάκ ή Μόλντε-Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Φερεντσβάρος

Στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο πρώτος αγώνας. Στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Τα ζευγάρια των play off στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών
Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ ή Μπενφίκα
Γάνδη ή Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Κιέβου ή Άλκμααρ

Στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο πρώτος αγώνας. Στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Europa League

Η ΑΕΚ κληρώθηκε με την Σεντ Γκαλέν στο Europa League και ο Αρης με την Ριέκα εάν περάσει την Κόλος Κοβάλιβκα. Νέα καλή κλήρωση για τον ΟΦΗ ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάμαρμπι-Λεχ Πόζναν.

Ατυχη η ΑΕΚ, ούτε ζέστη ούτε κρύο για τον Αρη, τυχερός ο ΟΦΗ! Η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου στο Europa League δεν ήταν η ιδανική (όπως για παράδειγμα αυτή του 2ου προκριματικού) αλλά είναι στο χέρι κυρίως της ΑΕΚ, που ευελπιστούμε ότι θα μπει στους ομίλους, για να τα καταφέρει.

Η Ενωση λοιπόν κληρώθηκε θεωρητικά με την καλύτερη ομάδα από τις 3 που είχε στο υπο γκρουπ. Πήρε κατεθείαν την Σεντ Γκάλεν με το ματς μάλιστα να γίνει στην Ελβετία!

Το προφίλ της Σεντ Γκάλεν
Ο Αρης ναι μεν πήρε την καλύτερη δυνατή ομάδα από τις 3 που θα μπορούσε να κληρωθεί (την Ριέκα), αλλά θα κληθεί να δώσει το μοναδικό ματς στην Κροατία, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα περάσει την Κόλος Κοβάλιβκα.

Το προφίλ της Ριέκα
Οσο για τον ΟΦΗ; Οι Κρητικοί μπαίνοντας ως ισχυροί στην κλήρωση (μιας και είχαν την βαθμολογία του Απόλλωνα Λεμεσού) κληρώθηκαν με το ζευγάρι της Χάμαρμπι με την Λεχ Πόζναν. Και αν προκριθεί ο ΟΦΗ από το ζευγάρι του με τους Κύπριους θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην Ελλάδα.

Το προφίλ της Λεχ Πόζναν
Τα ελληνικά ζευγάρια στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ
ΟΦΗ ή Απόλλων Λεμεσού – Χάμαρμπι ή Λεχ Πόζναν
Ριέκα-Αρης ή Κόλος Κοβάλιβκα

Τα ματς είναι προγραμματισμένα να γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ολα τα ζευγάρια του Europa League στον 3ο προκριματικό γύρο

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected