Κατηγορίες
Basket

Στην Αθήνα το final-8 του Champions League!

Το φάιναλ 8 του Basketball Champions League θα γίνει στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσαν το BCL και η ΑΕΚ σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον CEO του BCL Πατρίκ Κομνηνό και τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, ήταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, ΤάκηΣ Τσαγκρώνης.

Πατρίκ Κομνηνός: “Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση παραμένει βασική υπόθεση όλων των ομοσπονδιών, καθώς αποτελεί σημαντικό κοινωνικό γεγονός. Ανακοινώνουμε την επιλογη της Αθηνς ως τη διοργανώτρια πόλη του φάιναλ έιτ που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Υλοποιούμε απόφση του δ.σ. του BCL, που πάρθηκε στις 30 Μαρτίου. Είναι επιλογη που δεν είναι η ιδανική, αλλά είναι η καλύτερη από τις χειρότερεε εναλλκτικές που είχαμε. Είμαστε χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι πήρμε τη σωστή απόφγαση, που στόχο έχει την ολοκλήρωση της σεζόν και την απονομή του τροπαίου. Βλέπουμε ότι όλες οι διοργανώσεις έκαναν τα παντα για να φέρουν σε πέρας τη σεζόν κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς, γιατί ο αθλητισμός είναι η κατάκτηση ενός τροπαίου. Δεν ήταν εύκοκλη υπόθεση.

Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους. Κάναμε συζητήσεις με πολλές πόλεις: α) η άριστη συνεργασία που έχοθυμε με την ελληνική κυβέρνηση και οι διβεβαιώσεις που έχουμε πάρει για την ασφαλή είσοδο ξαι έξοδο των αποστολών. Αυτό ήταν από τα βασικά κριτήρια της επιλογής. Ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει πολυ καλή αντιμετώπιστη της πανδημίας καιμας δίνει εχέγγυα επιτυχίας. β) Η εμπειρία που διαθέτει η ΚΑΕ ΑΕΚ και το δυναμικό της και το ΟΑΚΑ, που μας δημιουργεί ασφάλεια. Δεν χρειάχεται να κάνοθμε πολλύ ταξίδια, καθώς όλοι ξέερουμε την εγκατασταση. Το περιβάλλον είναι γνώριμο και δεν απαιτεί μεγάλη προεργασία. Ευχαριστ΄ψ στελέχη της κυβέρνησης και περιφέεειας για την απόλυτη στήριξή τους. Είναι ιδαίτερη χαρά μας να προβάλλουμε τις επιυχίες και τη δύσκολη αποστολή που έχει φέρει σε πέρας η χώρα μας. Ευχαριστώ και τον Μάκη Αγγελόπουλος και την ΚΑΕ ΑΕΚ, γιατί είμαστε συνδιοργανωτές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε στο ιδανικό περιβάλλον. Είναι ευκαιρία να επανεκτιμήσμουε την αθλητική δραστηριότητα και να δούμε μπάσκερτ υψηλού επιπέδου.

Μάκης Αγγελόπουλος: “Είναι σημαντική μέρα για το ευρωπαϊκό μασκετ και τη χώρα μας. Αφενός έχουμε επανεκκίνηση στο μπάσκετ μετά από 7 μήνες και αξίζουν εύσημα στη ΦΙΜΠΑ, που επέλεξε με κάθε κόστος να δώσει τέλος στη διοργάνωση. Είναι σημαντικό και για την Ελλάδα, που κατάφερε να πείσει ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος στην Ευρώπη για να φέρει σε πέρας το τουρνουά. Είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως μετά τον Ιανουάριο. Για την ομάδα μας, θα είναι πολύ δυνατό τουρνουά. όλες οι ομάδςες είναι ενισχθμένες, Θα παλέψουμε για να φέρουμε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στη χώρα μας., Οι τίτοι καταξιώνουν.

Λευτέρης Αυγενάκης: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκμαι εδώ σε μια δυσκολη περίοδο σε όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτη θα είναι η συμβολή και της περιφέρειας. Το 2018 η ΑΕΚ διοργάωσε και πάλι το φάιοναλ φορ και το κατέκτησε μάλιστα. Η επιτυχία εκείνης της διοργάωσης σε συνδυασμό με την επιτυχή αντιμετώπιση τουκορωνοιου απο τη χώρα έφεραν και τώρα το φάιναλ έιτ στην Ελλάδα. η αεκ εχει λάβει υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να φέρει σε πέρας τη διοργάνωση. Η συνεργασία της ΑΕΚ με την πολιτεία είναι άψογη και αποτελεσματική. ΑΠό κοινού υλοποιήσαμςε την πρώτη αξοποίηση μετά το 2004 ολυμπιακής εγκαταστασης. Τέτοιυ υψηλού επιπέδου διοργανώσεις ταυτίζονται με τη φιλοδοξία μας για ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Ελπίζουμε σύντομ ο αθλητισμός να ξαναβρεί το δρόμο του. Η Ελλάδα σας καλωσορίζει.

Γιώργος Πατούλης: “«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο πάνελ αυτό. Το Final 8 είναι ένα σπουδαίο γεγονός για μια διοργάνωση που εξελίσσεται διαρκώς. Δεν είναι τυχαίο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας αλλά και τον σοβαρό τρόπο που αντιμετώπισε η Πολιτική Προστασία την πανδημία. Είναι η πρώτη παγκόσμια διοργάνωση που ανοίγει τα φτερά της σε παγκόσμιο επίπεδο εν μέσω πανδημίας, όπου είμαστε σίγουροι ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα. Η περιφέρεια Αττικής με σεβασμό στις αξίες του αθλητικού πνεύματος, αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του γεγονότος, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια του κυρίου Αυγενάκη. Ευχαριστώ τον κύριο Αγγελόπουλο, που έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο άθλημα».

Νίκος Χαρδαλιάς: “Αυτονόητο ότι είμαι χαρούμενος. Συγχαρτ΄ρηια στην ΑΕΚ και τη λίγκα για την επιλογή. Η Ελλάδα είναι φιλόξενη και έμπειρη στα αθλητικά γεγονότα, αλλά κυρώις είναι ασφαλής χώρα. Η προσπάθεια που έγινε όλους αυτούς τους μήνες έγινε σε συνεργασία με όλους. Η Ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει πόσο πολύ έχει στηρίξει τον ελληνικό αθλητισμό. Και η περιφέρεια και ο περιφερειάχρχης έχει φιλοξενήσει μεγάλες δοργαώσεις και θα αξιοποιήσει την εμπειρία. Όπως με την τεράστια προσπαθεια και υπομονή των Ελλήνων ανοίξαμε δρόμος στν προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού, και τώρα ανοίγουμε δρόμους στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων”.

Τάκης Τσαγκρώνης: “Έχει ιδιαιτερότητες η εκδήλωση, Στην αφετηρία μιας περιόδου με αχαρτογράφητα νερά λόγω της κατάστασης στην παγκόσμι υγεία. δΕΊΧΝΟΥΜΕ όμως ότι ξ ζωή συεχίζεται και ότι μπορούν να γίνουν βήματα στην καθηερινότητα όπως την έχουμε συνηθίσει. Το BCL δείχνει ότι συνέχεια εξελίσσεται. Με την απόφαση για φάιναλ έιτ δείχνει ότι δεν θέλει να αφήνει κενά και ότι έχει αντανακλαστικά. Η Ελλάδα έχει εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων και αυτό εγγυάται την επιτυχία του.Είναι δεδομένο ότι μέχρι την έναρξη των αγώνων θα υπ΄ρξουν νέα δεδομένα. Εμείς καλωσορίζουμε τη διοργάνωση”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected