Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Επέστρεψε με τη γνωστή…ταυτότητα η Εθνικής μας!

φωτ. Intime

Η νέα, ανανεωμένη και φιλόδοξη Εθνική ομάδα του Τζον Φαν ‘τ Σχιπ αποκτά χαρακτήρα και αρχίζει να θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες της «γαλανόλευκης» του Οτο Ρεχάγκελ και του Φερνάντο Σάντος, που δύσκολα δεχόταν γκολ και ακόμη πιο δύσκολα έχανε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ισοπαλία (0-0) στη Σλοβενία, πανηγύρισε μια δίκαιη και σημαντική νίκη επί του Κοσόβου στην Πρίστινα με 2-1 και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας του Nations League.

Παράλληλα, η ελκυστική και άκρως ελπιδοφόρα Εθνική Ελλάδας παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί ματς μετά τις νίκες με Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία και Φινλανδία (προ κορονοϊού) και την ισοπαλία με Σλοβενία, γεγονός που καταδεικνύει πως, παρά την απειρία αρκετών παικτών, χτίζει χαρακτήρα και πως γίνεται ξανά αποτελεσματική.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν ‘τ Σχιπ έκανε τρεις αλλαγές συγκριτικά με την προηγούμενη αναμέτρηση με τους Σταφυλίδη, Φορτούνη και Κουλούρη να παίρνουν τις θέσεις των Σιόβα, Μάνταλου και Παυλίδη. Διατήρησε όμως τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1). Και τούτη τη φορά η Εθνική ήταν πιο κινητική, πιο δραστήρια και πιο εύστοχη. Μάλιστα ευτύχησε να σκοράρει σχεδόν με τη σέντρα του α’ ημιχρόνου.

το φιλμ του αγώνα και βίντεο ΕΔΩ

Συνθέσεις

Κόσοβο: Ουικάνι, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (58′ Ράσκαβ), Β. Μπερίσα, Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (55′ Χασάνι), Ζένελι (54′ Μπ. Μπερίσα), Τσελίνα, Νουχίου.

Ελλάδα: Μπάρκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (38′ Σιόβας), Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης (60′ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης (83′ Μάνταλος).

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 4

2. Σλοβενία 4

3. Μολδαβία 4

4. Κόσοβο 1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected