Basket

Μείωσαν τη σειρά οι Bucks, τραυματίστηκε ξανά ο Giannis (vids)

Οι Μπακς δεν έδειξαν καμία παραίτηση και, αντιθέτως, παρά τον τραυματισμό του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρήκαν τις λύσεις απέναντι στους Χιτ, νίκησαν με 118-115 στην παράταση με τον Κρις Μίντλετον να μιλά στις κρίσιμες στιγμές και μείωσαν τη σειρά των ημιτελικών Ανατολής σε 3-1, δείχνοντας πως ελπίδα υπάρχει κι αν δεν προκριθούν, τουλάχιστον δεν πρόκειται να παραδοθούν με σκυμμένο κεφάλι.

Δεν υπήρχε περίπτωση οι Μιλγουόκι Μπακς να αφήσουν μια σειρά και να παραδοθούν αμαχητί. Αν περάσεις από αυτούς, πρέπει πρώτα να… δεινοπαθήσεις και οι Μαϊάμι Χιτ το κατάλαβαν πολύ καλά στο Game 4 των ημιτελικών Ανατολής. Χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο από τη δεύτερη περίοδο και παρότι το μομέντουμ… φώναζε υπέρ των αντιπάλων τους, οι παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ τα έκαναν όλα… ροντέο, βασίστηκαν στον Κρις Μίντλετον ως την ηγετική τους προσωπικότητα και μείωσαν σε 3-1 χάρη στο τελικό 118-115 της παράτασης, με αποτέλεσμα να μείνουν ζωντανοί.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο γκαρντ των «Ελαφιών» εμφανίστηκε επιτέλους για μια φορά σε καθοριστικό σημείο σε αγώνα «ζωής και θανάτου», με τις συνθήκες να το επιβάλουν, και μοιάζει να «αναγεννήθηκε» με 36 πόντους, 12/16 σουτ, 8 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, πριν αποχωρήσει, είχε φτάσει ήδη 19 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπαμ Αντεμπάγιο είχε 26 πόντους, με 12 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, ενώ οι 20 πόντοι του Ντάνκαν Ρόμπινσον και οι 18 του Τζέι Κράουντερ, με 6/12 τρίποντα έκαστος, δεν έφταναν για το Μαϊάμι.

Οι Χιτ έμοιαζαν στο πρώτο τρίλεπτο να έρχονται… με κεκτημένη ταχύτητα από τα προηγούμενα τρία ματς, με τα δύο σουτ του Κράουντερ να φέρνουν διαφορά οκτώ πόντων (10-2), ενώ με τον Αντεμπάγιο να κερδίζει «μάχες» θα έφταναν και σε «διπλό σκορ» απέναντι σε έναν Γιάννη απελπιστικά μόνο του (22-11 στο 8’).

Η πρώτη περίοδος έμοιαζε, με λίγα λόγια, να φέρνει… καρφωτό το 4-0 στο Μαϊάμι (31-22), αλλά ο Γιάννης δε θα το άφηνε να περάσει έτσι και πολύ σύντομα οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 8-0, με το οποίο μείωσε στην ελάχιστη διαφορά (31-30). Ο τραυματισμός του δεν φάνηκε μέχρι την ανάπαυλα να επηρεάζει την απόδοση των Μπακς, με τους Χιλ και Μίντλετον να επωμίζονται «βάρος» και να αφήνουν αισιοδοξία να υπάρχει (48-50).

Ο Μίντλετον επανήλθε με το ίδιο κέφι από τα αποδυτήρια, αλλά την ίδια στιγμή οι Μπάτλερ, Ρόμπινσον από μακριά και ο Αντεμπάγιο με το δυναμισμό του κοντά στο καλάθι κρατούσαν σε ισορροπία το ματς. Ο Μπλέντσο προσπαθούσε, από την πλευρά του, να… εξιλεωθεί με ορισμένα λέι απ και κανείς εκ των δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει, με την τρίτη περίοδο να βρίσκει αυτή την φορά οδηγούς τους παίκτες του Σπόλστρα σε απόσταση τριπόντου (88-85).

Τα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας, πάντως, μόνο ενθαρρυντικά δεν ήταν για τα «Ελάφια», με τον Ρόμπινσον να έχει βρει φοβερό ρυθμό από μακριά και το +6 του Μαϊάμι να χτυπά το «καμπανάκι» (98-92). Η αντίδραση, όμως, ήρθε δυναμικά και με ένα σερί 9-0 μετά το 100-92 υπέρ των Χιτ, οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με το σουτ μέσης απόστασης του Μπλέντσο στο πεντάλεπτο για τη λήξη (100-101). Μετά και το τρίποντο του Λόπεζ, όμως, Μπάτλερ και Αντεμπάγιο ήταν παρόντες για την ισοφάριση στο δίλεπτο για την εκπνοή (104-104) και ο αγώνας γινόταν πια ροντέο.

Το «χουκ» του Λόπεζ έβαλε πάλι μπροστά το Μιλγουόκι, αλλά ο Χίρο ήταν παρών για το τρίποντο που έδωσε το πρώτο λόγο στην ομάδα της Φλόριντα στα 58″. Η κατάσταση, όμως, τα έφερε έτσι και στα 21.4″ οι Μπακς πήραν τάιμ άουτ με επίθεση για την νίκη. Ο Μίντλετον έπεσε πάνω σε «παγίδα» των Μπάτλερ και Κράουντερ, αναγκασθείς να ζητήσει νέο τάιμ άουτ στα 8″ και θα δικαιωνόταν, αφού βρήκε τον ΝτιΒιντσέντζο και το ντράιβ του απέφερε φάουλ στα 1.9″. Με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 107-107 και το ματς πήγε στην παράταση.

Οι δύο ομάδες έμοιαζαν να «κολλάνε» στο έξτρα πεντάλεπτο, με τον Μίντλετον να επιχειρεί να πάρει τις προσπάθειες και να βάζει μπροστά την ομάδα του με 109-111 στο δίλεπτο για τη λήξη. Οι Χιτ έβρισκαν «τοίχο» και, εκτός αυτού, σε μια κακή επίθεση των Μπακς έδωσαν βολές στον Λόπεζ, που στα 45″ έδωσε αέρα 4 πόντων (109-113). Ο Χίρο απάντησε άμεσα με τρίποντο και κράτησε την ελπίδα για το Μαϊάμι, αλλά ο Μίντλετον το «σκότωσε» με το μακρινό σουτ για το 112-116.
Δωδεκάλεοτα: 31-22, 48-50, 88-85, 107-107, 115-118 (παρ.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected