Κατηγορίες
Διάφορα

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Καστελόριζο!

Τα αδέλφια Τσαχουρίδη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μία και μοναδική εμφάνισή τους, όσοι βρεθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στο ακριτικό μας Καστελόριζο!

Όπως δήλωσαν μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, «πρόκειται για μια βαθιά μας επιθυμία που πηγάζει από την αγάπη μας για τα Δωδεκάνησα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και από την ακριτική μας ποντιακή ψυχή».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του νησιού, με ελεύθερη την είσοδο καθώς, όπως χαρακτηριστικά λένε και οι συντελεστές της βραδιάς: «Νιώθουμε ότι δεν έχουν όλα τα πράγματα να κάνουν με τα χρήματα, για αυτό και ερχόμαστε να παίξουμε στην κυριολεξία μόνο για τη σημαία μας που κυματίζει εκεί».

Οι αδελφοί Τσαχουρίδη χαρακτηρίζονται ως απρόσμενοι και ανατρεπτικοί, για αυτό και εκπλήσσουν με τη μουσική τους σε κάθε τους εμφάνιση. Από τον «Ευξείνιο» Μίκη Θεοδωράκη και την Ιταλική όπερα, μέχρι την Ethnic και παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τα δύο αδέλφια μας παρουσιάζουν και φέτος ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαίρετων μουσικών. Με τεχνογνωσία και αγάπη, κρατούν άρρηκτη την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας και ταυτόχρονα περνούν με ιδιαίτερο τρόπο στην «εξέλιξη» του παραδοσιακού ήχου μέσα από ένα επιλεγμένο μουσικό ρεπερτόριο.

«Δίχως μουσικά σύνορα» αλλά με «ψυχή και σώμα» σε κάθε νότα τους αποδεικνύουν την οικουμενικότητα της ελληνικής ψυχής φτάνοντας από τα ποντιακά άσματα και τους μεγάλους συνθέτες του ελληνισμού μέχρι τα παγκόσμια «ποιήματα» μουσικής του διεθνούς ρεπερτορίου.

Με την ακριτική ψυχή μέσα τους τα δυο αδέλφια θα μας ταξιδέψουν στο Καστελόριζο, έτσι όπως αυτοί μοναδικά ξέρουν, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 9 το βράδυ σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του νησιού με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης (Καστελόριζο) και με χορηγία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τσαβλίρη και της εταιρείας Island Oil.

Συντελεστές της συναυλίας:
Αντώνης Σαρακατσιάνος/ πιάνο
Αθανάσιος Σωτηριάδης /πλήκτρα
Γεώργιος Σκηπητάρης / καβάλ, κλαρίνο
Ιωάννης Πούλιος / λαούτο, κιθάρα
Γεώργιος Κορτσινίδης / τύμπανα
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου / κρουστά
Ηχοληψία / Ιωάννης Ιωαννίδης (FOH), Κώστας Πατρίκας (stage).

Σημειώνεται πως θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα για την ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας και την προστασία όλων από τον Covid -19.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected