Κατηγορίες
Super League 1

Πρεμιέρα με νίκη για ΠΑΟΚ και Άρη

O ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμας, στην πρεμιέρα της Super League Interwetten 2020-21, με γκολ του Τζόλη.

Ο “δικέφαλος” του Αμπέλ Φερέιρα παρατάχθηκε με την ίδια συνταγή με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπεσίκτας, με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει θέση στην δεξιά πτέρυγα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός από το ξεκίνημα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και κατάφερε να βρει δίχτυα με ένα πανέμορφο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ έκανε μία εξαιρετική σέντρα και ο Τζόλης με ένα απίθανο τελείωμα νίκησε τον Ναγκί για το 1-0.Στη συνέχεια του αγώνα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Ναγκί έκανες πολλές και σημαντικές επεμβάσεις, ο ΠΑΟΚ σπατάλησε σωρεία ευκαιριών, με αποκορύφωμα μία φάση του Άκπομ στο δεύτερο μέρος.

Η ΑΕΛ από τη μεριά της αρκέστηκε στο αμυντικό κομμάτι και έκανε δύο μεγάλες ευκαιρίες μία στο φινάλε του κάθε ημιχρόνου. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύργιμα του Τσαγκαράκη.Ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς , ενώ ο Χοσέ Κρέσπο πάτησε χορτάρι σε επίσημο αγώνα μετά από σχεδόν εννιά μήνες.

Η προσοχή όλων πλέον στο στρατόπεδο του Δικεφάλου στρέφεται στο σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στη Μπενφίκα για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89′ Κρέσπο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Τζόλης (89′ Ζαμπά), Πέλκας (76′ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ακπομ (79′ Σβιντέρσκι).

ΑΕΛ: Νάγκι, Φιλίπ (89′ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μπέρτος (89′ Μαϊδανός), Σετσέροβιτς, Σπαρβ, Τρούγιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (57′ Πλατέλλας), Τόρζε (81′ ), Ντουρμισάι.

Super ξεκίνημα με μεγάλη ανατροπή ο Αρης επί της Λαμίας

Η Λαμία προηγήθηκε αλλά οι Κίτρινοι μετέτρεψαν το 0-1 σε 3-1 με ξέσπασμα στο φινάλε

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης προβλημάτισε αλλά στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Μίχαελ Ενινγκ ήταν εκρηκτική και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο 20λεπτο μετέτρεψε το 0-1 της Λαμίας σε 3-1. Και η εκκίνηση του Αρη στο νέο πρωτάθλημα της Super League από εφιαλτική έγινε ονειρεμένη ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης που ακολουθεί με την ουκρανική Κόλος Κοβαλίβκα για τα προκριματικά του Europa League.

Πάντως η Λαμία έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου. «Καληνύχτα ελληνικό ποδόσφαιρο! Με δολοφονικές διαιτησίες όπως του διαιτητή Διαμαντόπουλου δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά. Περιμένουμε να δούμε τι θα γράψει ο παρατηρητής στο φύλλο αγώνα για τα όσα έγιναν στ’ αποδυτήρια στο ημίχρονο…» δήλωσε στο SDNA o μεγαλομέτοχος της ομάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Η Λαμία έκανε καταγγελία πως δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις οι ποδοσφαιριστές της στα αποδυτήρια.

Στο 38′ η Λαμία άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς έπειτα από ανατροπή του Βασιλόγιαννη από τον Κουέστα. Ο Αρης ωστόσο στο β’ ημίχρονο παρουσιάστηκε ανώτερος και πιο αποφασισμένος για να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Και με ένα ξέσπασμα έξι λεπτών κατόρθωσε να κάνει την ολική ανατροπή.

Αρχικά στο 72′ ο Κρίστιαν Λόπεθ που είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη, ισοφάρισε (1-1), ενώ στο 78′ ο Μπρούνο Γκάμα «έγραψε» το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Μπερτόλιο που λίγο μετά την είσοδό του στο ματς ανατράπηκε από τον Βιγιάλμπα).

Και αφού πήρε φόρα, ο Αρης έκλεισε ιδανικά το παιχνίδι πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ (3-1) στο 88′ με τον εξαιρετικό Μπερτόλιο μετά από θαυμάσια ασίστ του Μπρούνο Γκάμα.

Συνθέσεις

Αρης (Ενινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52′ Κρ. Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52′ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90′ Μάνος), Μαντσίνι (71′ Μπερτόλιο).

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (91′ Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάς (79′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected