Κατηγορίες
Διάφορα

Η Ζάκυνθος “χτυπήθηκε” από τον “Ιανό” και μετρά τις πληγές. Χωρίς ρεύμα για 30 ώρες! (photos+vid)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ήδη από την Παρασκευή η Ζάκυνθος, μαζί με αρκετά ακόμα νησιά του Ιονίου, όπως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός» και του μεσογειακού κυκλώνα που βρίσκεται σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Οι ζημιές είναι τεράστιες, με σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δέντρων, βυθίσεις σκαφών, καταστροφικές πλημμύρες, αποκλεισμένα σπίτια και σοβαρές βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Καταγγελία μέσω του zougla.gr

Το νησί φαίνεται ότι βρίσκεται στο έλεος των ανέμων, ενώ όπως καταγγέλει ο αναγνώστης B.Κ. μέσω του zougla.gr, εδώ και πάρα πολλές ώρες υπάρχει διακοπή ρεύματος.

«Σας παρακαλώ βοηθήστε να ακουστούμε. Είμαστε πλέον 31 ώρες χωρίς ρεύμα. Σας τηλεφωνώ από το χωριό Παντοκράτορας Ζακύνθου. Δεν υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, έχουμε μωρά και δεν μπορούμε ούτε μπάνιο να κάνουμε, ούτε να μαγειρέψουμε, τίποτα. Τηλεφωνούμε επί ώρες στη ΔΕΔΔΗΕ και δεν απαντάει κανείς», κατήγγειλε ο αναγνώστης.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε Ζακυνθινές επιχειρήσεις από το πέρασμα της κακοκαιρίας

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί αρκετές Ζακυνθινές επιχειρήσεις από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός». Μια χονδρεμπορική στο Σαρακηνάδο είχε πολλές καταστροφές, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις εικόνες και προσπαθούσε να συμμαζέψει το χάος που επικράτησε μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν το βράδυ.

Επίσης μια επιχείρηση που έχει παπλώματα, κρεβάτια κ.α. υπέστη και αυτή ανυπολόγιστες ζημιές, με την οροφή του κτιρίου να ανοίγει από τους τρομερούς ανέμους το βράδυ. Και εδώ η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για τους ιδιοκτήτες που είδαν μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας, τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν.

Καταστράφηκε το ξύλινο γεφυράκι στην «Cameo» από την κακοκαιρία

Από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» δεν γλίτωσε ούτε το ξύλινο γεφυράκι που συνδέει την «Cameo» με τον Άγιο Σώστη. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες της Βασιλικής Φορτουλάκη στο meteoclup η ζημιά είναι ανυπολόγιστη και σε αυτό το σημείο του νησιού μας, που δυστυχώς μετράει τις πληγές του μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν και πολλά σπίτια.

Χωρίς ρεύμα πολλά χωριά του νησιού | Δύο συνεργεία έχουν σηκώσει όλο το βάρος!

Χωρίς ρεύμα παραμένουν εδώ και αρκετές ώρες πολλές περιοχές του νησιού.

Στα γραφεία της εφημερίδας μας, δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από ανήσυχους συμπολίτες μας που ρωτούν σχετικά με την αποκατάσταση των βλαβών.

Η αλήθεια είναι ότι από χθες το πρωί εργάζονται ακατάπαυστα μόλις 2 συνεργεία για να καλύψουν τις ανάγκες στο νησί.

Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να δώσει μία σαφή εικόνα για όλες τις περιοχές στις οποίες υπάρχει πρόβλημα

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ΔΕΔΔΗΕ και τα συνεργεία κάνουν αγώνα για να αποκαταστήσουν δύσκολες βλάβες σε όλο το δίκτυο.

*με στοιχεία από το imerazante.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected