Κατηγορίες
Διάφορα

Αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη

Υπό κατάληψη τελούν δεκάδες σχολεία, πλέον, σε όλη την Ελλάδα, με μαθητές να αντιδρούν στη χρήση μάσκας, ζητώντας διαφορετικά μέτρα και ολιγομελή τμήματα, ενώ υπάρχουν και κάποια που έκλεισαν ​για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ενδεικτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται 14 σχολεία στον νομό Ηρακλείου, με τους διευθυντές να προσπαθούν να πείσουν τους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις και τα μαθήματά τους, χωρίς, ωστόσο, μέχρι τώρα να βρίσκουν ανταπόκριση. Στον νομό Μαγνησίας, δε, έχουν κλείσει 26 σχολεία! Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, oκτώ σχολεία ήδη βρίσκονταν υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή.

Απέχουν, επίσης, από τα μαθήματά τους οι μαθητές δύο σχολείων στο Αγρίνιο και άλλων δύο στην Καβάλα, ενώ στην Ηλεία ξεκίνησαν σήμερα (21/9) κατάληψη εννέα σχολεία.

Εντάσεις και διαπληκτισμοί

Στην Πάτρα, μάλιστα, τελούν υπό κατάληψη 39 σχολεία! Σύμφωνα με το thebest.gr, σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και εντάσεις. Συγκεκριμένα, ένταση υπήρξε στο 6ο Γυμνάσιο Αγίας Σοφίας, ενώ διαπληκτισμοί σημειώθηκαν στο 1ο και 7ο ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και ζητούν διαφορετικά μέτρα όπως είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση των αποστάσεων. Πολλά σχολεία, όμως, κυρίως σε Πάτρα, Ηλεία, Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές, έχουν κλείσει και για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013). Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ματαιώθηκαν, καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικά, αντιφασιστική χαρακτηρίζουν την κατάληψή τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, που ανάρτησαν πανό και σχετική ανακοίνωση: «Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής. Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected