Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το γκολ του Ελ Αραμπί στο 90+2′ βάζει στη θέση του οδηγού τον Ολυμπιακό

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, που με τέρματα των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί (τρομερό γκολ στις καθυστερήσεις), επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας. «Χρυσές» πάλι οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, καθοριστικός ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» με την Ομόνοια να δείχνει σε όλο το ματς τον ξεκάθαρο στόχο της να μείνει στην άμυνά της χωρίς να ρισκάρει πολλά.

Η Ομόνοια μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρο στόχο να αποσυντονίσει τον Ολυμπιακό κλείνοντάς του κάθε πιθανή δίοδο προς την περιοχή της. Και σε έναν μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Περιόρισε σημαντικά τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι απείλησαν όλες κι όλες δύο φορές στο α’ ημίχρονο. Η πρώτη ήταν στο 36′ οπότε ο Βαλμπουενά σέντραρε από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Χασάν κατέληξε άουτ.

Και η δεύτερη φορά ήταν στις καθυστερήσεις (46′) οπότε ο Φορτούνης με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε και πάλι τη μπάλα και πάλι εκτός εστίας… Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα και με τον Ολυμπιακό να προβληματίζει και να προβληματίζεται.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο με την Ομόνοια μάλιστα να απειλεί στο 51′. Ο Ντούρις βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο. Ο ρυθμός του ματς παρέμεινε σε χαμηλό τέμπο μέχρι τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει τον Μασούρα με τον Φορτούνη που ήταν αρνητικοί, με τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς. Εκτοτε άλλαξε η ιστορία του αγώνα. Αρχικά ο Ολυμπιακός απείλησε με κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 67′ και δυο λεπτά αργότερα (69′) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά (1-0).

Το προβάδισμα για την πρόκριση που πήρε ο Ολυμπιακός μετετράπη σε άλμα καθώς στο 92′ ο Ελ Αραμπί με καταπληκτική ενέργεια και τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 που φέρνει τους Πειραιώτες με το… ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Φορτούνης (59′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (59′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν (75′ Εμβιλά).

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Χούμποτσαν, Βίτορ Γκόμεζ, Γκόμεθ, Τιάγκο, Μποτεάκ (87′ Λοΐζου), Παπουλής (81′ Ασάντε), Σενέ (46′ Ντούρις).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected