Κατηγορίες
Διάφορα - Εργασιακά

Στα «κάγκελα» οι περιπτεράδες για το μέτρο 00:00 – 05:00

Την στιγμή που περίπτερα και μίνι μάρκετ από το περασμένο Σάββατο παραμένουν κλειστά στο χρονικό διάστημα από τις 00:00 έως τις 05:00, πολλοί ιδιοκτήτες παραμένουν προβληματισμένοι και για το συγκεκριμένο μέτρο.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες και ισχύει μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική και σε άλλες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Μιλώντας στα Dikaiologitika News ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων, κ. Θοδωρής Μάλλιος δήλωσε πως το μέτρο «Δεν έχει ίχνος λογικής, καθώς είμαστε καταστήματα με είδη πρωτης ανάγκης». Ο ίδιος επισημαίνει και τις οικονομικές απώλειες που συνεπάγεται για τον κλάδο αυτή η απόφαση αλλά και το γεγονός πως οι περιπτεράδες δεν είχαν το χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούν για την αλλαγή. Αυτό γιατί πολλά περίπτερα τα οποία παραμένουν ανοιχτά σε 24ωρη βάση για παράδειγμα δεν έχουν καν ρολλά που να κλειδώνουν την επιχείρηση ή ακόμη και ασφάλεια στα ψυγεία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών περιπτερούχων και μίνι μάρκετ Αττικής, κ. Γιώργος Δούκας τονίζει τα ακόλουθα: «Η απόφαση μας έχει βάλει σε πολλές σκέψεις. Δεν ξέρουμε αν είναι αποφαση λοιμωξιολόγων ή πολιτικοοινομική απόφαση με σκοπό την αποδυνάμωση των σημείων μικρής λιανικής ώστε να “πέσουν” σε μεγαλοσυμφέροντα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected