Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με ανατροπή η Λίβερπουλ, 3-1 την Άρσεναλ (vid)

Σε ένα χορταστικό ματς στο “Άνφιλντ” η Άρσεναλ προηγήθηκε με γκολ του Λακαζέτ (μοιραίος ο Γάλλος στο δεύτερο μέρος), αλλά η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή και στο τέλος “σφράγισε” τη νίκη με γκολ του νεοαποκτηθέντα Ζότα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 3-1 της Άρσεναλ στο Άνφιλντ, έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Έβερτον και Λέστερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Η Λίβερπουλ άρχισε να… παίρνει μπρος και να δημιουργεί φάσεις μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 12ο λεπτό, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ έπιασε την σκαστή κεφαλιά αλλά ο Λουίζ έδιωξε από τη μικρή περιοχή πριν παρέμβει ο Λένο.

Ο Άρνολντ δημιούργησε ξανά τις προϋποθέσεις για να απειλήσει η Λίβερπουλ στο 15ο λεπτό, όταν βρήκε από τα δεξιά τον Μανέ μέσα στην περιοχή, ο Σενεγαλέζος έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Λένο απέκρουσε ενστικτωδώς.

Ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να πιέζει και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 21ο λεπτό. Ο Άρνολντ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μπεγερίν και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ήδη στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων (69%-31%) αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της φάση στα καρέ του Άλισον.

Η ομάδα του Αρτέτα βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Ρόμπερτσον έκανε λάθος στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον Λακαζέτ να κάνει από κοντά το 0-1 στο 25ο λεπτό.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν επηρεάστηκε καθόλου από την εξέλιξη και μάλιστα όχι απλά ισοφάρισε γρήγορα, αλλά κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή μέσα σε μόλις 147 δευτερόλεπτα!

Ο Σαλάχ μπήκε ωραία στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το σουτ, ο Λένο απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μανέ πήρε το ριμπάουνυ και έστειλε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-1 στο 28ο λεπτό.

Στο 34ο λεπτό, τα δύο ακραία μπακ των «κόκκινων» να συνεργάζονται και να υπογράφουν την ολική ανατροπή. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε συστημένη μπαλιά από τα δεξιά στον Ρόμπερτσον που είχε ανέβει, αυτός έκανε το κοντρόλ και με πλασέ από κοντά έκανε το 2-1.

Η Λίβερπουλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και απείλησε με τον Μανέ να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τον Λακαζέτ. Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά απέναντι στον Άλισον (59′, 63′), αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 65ο λεπτό ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να χάσει ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά το γυριστό πλασέ που επιχείρησε ο Μανέ μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λένο.

Η Άρσεναλ βγήκε και πάλι γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Ενκέτια απέναντι στον Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε.

Ο Κλοπ πέρασε τον Ζότα στο 80ό λεπτό και ο Πορτογάλος μέσα σε τρία λεπτά πρόλαβε να απειλήσει δις την εστία του Λένο, ωστόσο στην τρίτη “σφράγισε” τη νίκη της ομάδας του και συγκεκριμένα στο 91ο λεπτό.

Συνθέσεις

Λίβερπουλ : Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Κεϊτά (79′ Μίλνερ), Γουϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Σαλάχ. Φιρμίνο (90+1′ Μιναμίνο), Μανέ (80′ Ζότα)

Άρσεναλ : Λένο, Χόλντιγκ, Τίρνεϊ, Λουίζ, Νάιλς, Μπεγερίν, Ελνένι, Τσάκα (60′ Θεμπάγιος), Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλιαν (68′ Πεπέ), Λακαζέτ (73′ Ενκετιά)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected