Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεύτερη ήττα για τον ΠΑΟΚ και συνέχεια στους ομίλους του Europa League

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τη μάχη του αλλά λόγω των στιγμιαίων λαθών και της ατυχίας, “έσβησε” το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Συνεχίζει στους ομίλους του Europa League ο “δικέφαλος”, την Παρασκευή η κλήρωση.

Ονειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε στα χέρια αλλά απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στ’ αστέρια του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. H Κρασνοντάρ όμως πέτυχε μια ανέλπιστη νίκη με 2-1 στην Τούμπα και έγινε εκείνη που πήρε το παρθενικό της εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος για 70 λεπτά, είχε φάσεις που όμως σπατάλησε και τελικά βρέθηκε αντιμέτωπος με την… κατάρα που τον κυνηγά εδώ και χρόνια στερώντας του την παρουσία στ’ αστέρια. Ενα απίστευτο αυτογκόλ του Μιχαηλίδη (0-1) και μια στιγμιαία αδράνια αμέσως μετά την ισοφάριση (1-1) του Ελ Καντουρί άφησε εκτός Champions League τον Δικέφαλο που συνεχίζει στους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση για να κυκλοφορήσει την μπάλα, να πιέσει και να επιτεθεί. Και κατόρθωσε να απειλήσει δύο φορές στο πρώτο 20λεπτο με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 16′ και με τον Ελ Καντουρί στο 18′.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς ΠΑΟΚ, που άγγιξε το γκολ στο 34′ με κεφαλιά του αμαρκάριστου Κρέσπο, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Σαφόνοφ.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με το πόδι στο… γκάζι καθώς έκλεισε την Κρασνοντάρ στην άμυνά της πιέζοντας ασφυκτικά. Και έφτασε κοντά στην επίτευξη του γκολ στο 54′ σε απειλητική σέντρα του Γιαννούλη που δεν πρόλαβε οριακά ο Πέλκας και στο 57′ σε προσπάθεια του Βαρέλα που λίγο έλειψε να σκοράρει με την… πλάτη!

Αντί όμως ο Δικέφαλος να πάρει το προβάδισμα στο σκορ αγκαλιάζοντας την πρόκριση, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς σε μια ανύπτοπτη φάση στο 73′ έπειτα από σέντρα του Σμόλνικοφ ο Μιχαηλίδης στην προσπάθειά του να διώξει με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Παρά το σοκ του 0-1, η αντίδραση του ΠΑΟΚ υπήρξε άμεση καθώς ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε σε 1-1 στο 77′ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ωστόσο η Κρασνοντάρ σόκαρε ξανά τον Δικέφαλο. Κι αυτή τη φορά το σοκ ήταν δίχως επιστροφή για την ομάδα του Αμπελ Φερέιρα καθώς το γκολ που πέτυχε ο Καμπελά στο 78′ διαμορφώνοντας το 1-2 έσβησε κάθε ελπίδα για τον ΠΑΟΚ καθώς πλέον χρειαζόταν ένα… τρίποντο.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα (76′ Σφιντέρσκι), Μιχαηλίδης, Κρέσπο (58′ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (58′ Τσόλακ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης.

Κρασνοντάρ (Μουσάγεφ): Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Ραμίρεζ, Ούτκιν (57′ Σμόλνικοφ), Καζίνσκι (83′ Καμπόλοφ), Βιλένα, Κλάεσον, Καμπελά (85′ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected