Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Υφυπουργός Οικονομικών : “Θα υπάρξει και τέταρτη φάση Επιτρεπτέας Προκαταβολής”

Επιτρεπτέα προκαταβολή 4 πρανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα της Βουλής.

Μη επιστρεπτέο θα ένα μέρος του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου, λόγω Covid-19 ή τοπικού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, ο αναπληρωτής υπουργός, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κατσαφάδου για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες τοπικού lock down, ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί να δώσει στις επιχειρήσεις ρευστότητα και να αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε του lockdown στα έσοδά τους.

Νωρίτερα, ο βουλευτή της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση «μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις – εργαζόμενους, Πόρου και Γαλατά (Τροιζηνίας)».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δέσμη των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, επισήμανε δε πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά πρόκληση μεγάλη και αφορά όλους μας» ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5, ίσως 6 μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected