Κατηγορίες
Αθλήματα

“Σίφουνας” ο Τσιτσιπάς, παρέσυρε τον Cuevas! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταπληκτικός στην πρώτη του αναμέτρηση για φέτος στο Philippe Chatrier και κέρδισε τον Pablo Cuevas με 3-0 σετ σε 88 λεπτά, για να πάρει μια εύκολη και ξεκούραστη πρόκριση για τον 3ο γύρο του Roland Garros!

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει την Τρίτη με τον Jaume Munar, κόντρα στον οποίο είχε μείνει πίσω με 2 σετ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να αποφύγει έναν πρόωρο αποκλεισμό από το Γαλλικό Όπεν.

Σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δείχνει προσαρμοσμένος στις συνθήκες του τουρνουά και να φτάνει τα 6 κερδισμένα σετ στη σειρά, επικρατώντας άνετα του Pablo Cuevas με 6-1, 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Ήταν ισοπεδωτικός ο Στέφανος, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 26 winners και 18 αβίαστα λάθη, αντιμετωπίζοντας σε όλο το παιχνίδι μόνο ένα break point, το οποίο μετουσιώθηκε και σε break για τον Cuevas, στο 6ο game του 2ου σετ, όταν ήδη ο Στέφανος ήταν μπροστά.

Στην ουσία δεν κινδύνεψε ούτε λεπτό ο πρωταθλητής μας, που πήρε σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά το 1ο σετ με το συντριπτικό 6-1, κάνοντας συνεχόμενα break στα πρώτα λεπτά στο σερβίς του Ουρουγουανού, για να προηγηθεί με 5-0.

Στο 2ο σετ έκανε πάλι break στο ξεκίνημα για το 2-0, αλλά ο Cuevas κατάφερε να ισοφαρίσει στο 6ο game σε 3-3. Κανένα πρόβλημα ούτε τότε για τον Στεφ, που ανέκτησε αμέσως το προβάδισμα στο 7ο game και είχε μάλιστα 3 set points στο 9ο game, για να κλείσει δηλαδή το σετ με ένα ακόμα break. Ο 34χρονος Ουρουγουανός τα έσβησε και μείωσε σε 5-4, αλλά ο Τσιτσιπάς έμεινε ψύχραιμος και παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 15-30 στο επόμενο game, κράτησε το σερβίς του για το 6-4 και το 2-0 σετ.

Το 2ο σετ ήταν και το πιο ανταγωνιστικό, καθώς ο Στέφανος κυριάρχησε πάλι στο 3ο σετ. Κέρδισε τα 4 πρώτα games για να κάνει το 4-0 και δεν αντιμετώπισε καμιά δυσκολία από τη γραμμή του σερβίς, για να συμπληρώσει το 3-0 σετ στο 8ο game με ένα love service game, πριν συμπληρωθούν 90 λεπτά παιχνιδιού.

Για 4η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις κέρδισε τον Cuevas o Τσιτσιπάς, ο οποίος μάλιστα δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ από τον Ουρουγουανό (9-0).

Στον 3ο γύρο του Roland Garros θα βρεθεί για 2η φορά στην καριέρα του, μετά την περσινή του πορεία έως τη 16άδα, και θα διεκδικήσει για τη 2η διαδοχική είσοδό του στη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά το Σάββατο, με αντίπαλο τον Aljaz Bedene.

Ο Bedene έπαιζε την ίδια ώρα με τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Nikola Milojevic, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 7-5, 2-6, 6-1, 7-6 (4). O Στέφανος θα αναζητήσει και μια άτυπη ρεβάνς από τον Σλοβένο, που τον είχε κερδίσει στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους, στο Ρότερνταμ τον περασμένο Φεβρουάριο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected