Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

“Είμαι περισσότερο για μια αγκαλιά.. από εκείνες τις δυνατές, ξέρεις…” (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συνεργάτιδα μας, Νίκη Κελεσίδου

Από εκείνες που κολλούν όλα σου τα ραγισμένα κομμάτια ένα προς ένα και νιώθεις να φεύγει από το κορμί σου όλο το βάρος που κουβαλάς. Εκείνες που σβήνουν όλες τις εικασίες, τα αν και τα γιατί και γενικότερα κάθε αρνητική σκέψη που βασανίζει το μυαλό σου. Αυτές που σου προκαλούν συναισθήματα όμορφα και μοναδικά, που σου δίνουν ασφάλεια και ζεστασιά. Αυτές οι αγκαλιές, οι σφιχτές, που σου δίνουν την ευκαιρία να εκφράσεις όλα όσα έχεις μέσα σου και δεν καταφέρνεις να αποτυπώσεις με λέξεις. Που νιώθεις την ανάσα και τη μυρωδιά του δικού σου ανθρώπου σαν φάρμακο να απαλύνει κάθε πληγή και να εξαφανίζει τον πόνο.

Είναι γιατρικό. Τρόπος θεραπείας. Η απόλυτη εκδήλωση αγάπης με τον πιο απλό τρόπο. Δυο χέρια να σε κλείνουν κοντά τους τόσο δυνατά και παράλληλα τόσο καθησυχαστικά, που κάθε άλλη μορφή ανακούφισης απλά δεν είναι αρκετή. Δε χρειάζονται λέξεις, ούτε απαραίτητα κατανόηση. Αρκεί που ξέρεις ότι υπάρχει κάπου έστω και ένας άνθρωπος που ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν σκέφτεσαι, όποιος κι αν είσαι, είναι εκεί για σένα με ανοιχτές αγκάλες, να περιμένει να σε σφίξει και μαζί μ’ εσένα να καθησυχάσει και κάθε μαύρο σημείο της ψυχούλας σου και να την κάνει έστω και για μια στιγμή να αισθανθεί πως όλα θα πάνε καλά. Δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη συζήτηση και ανάλυση. Δε χάθηκε ο κόσμος αν δε βρεθεί λύση μονομιάς ή αν απλά χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο απ’ ότι υπολόγιζες. Φτάνει που είναι κάποιος εκεί για σένα, χωρίς επικριτικά βλέμματα και ψευτοσυμβουλές. Κάποιος που σ’ αγαπάει και σε γνωρίζει τόσο καλά, που καμία λέξη δεν αρκεί για να εκφράσει αυτό το τόσο απόλυτο και αληθινό.

Τα λόγια ή και τα φιλιά πολλές φορές μπερδεύουν. Μπορούν να είναι ανούσια, ψεύτικα και φευγαλέα. Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί όμως την αλήθεια μιας πραγματικά σφιχτής και ζεστής αγκαλιάς. Από όποια πλευρά κι αν είναι. Γιατί από τη μία έχεις την ευκαιρία να ηρεμήσεις και αντίστοιχα από την άλλη κρατάς στα χέρια σου ό,τι πιο ευαίσθητο και αληθινό, τον άνθρωπο που σε εμπιστεύεται τόσο πολύ που σου δίνει τη δύναμη να τον γαληνέψεις στην πιο εύθραυστη στιγμή του.

Καμία λέξη λοιπόν. Παρά μόνο μια κίνηση. Μια αγκαλιά. Μια αγκαλιά από αυτές που δε θέλεις να τελειώσουν. Γεμάτη. Γεμάτη συναίσθημα, γεμάτη αισιοδοξία, γεμάτη παρηγοριά και αγάπη. Που σφίγγεις εσύ για να γιατρευτείς και σφίγγει ο άλλος περισσότερο για να σταθεί αντάξιος απέναντι σου δείχνοντας την αγάπη του. Μια αγκαλιά από εκείνες τις δυνατές, ξέρεις..

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected