Εθνικές Ομάδες

Εθνική χωρίς ουσία, έχασε έδαφος στη βαθμολογία

Ισόπαλο αποτέλεσμα για την Εθνική μας, που παραχώρησε ισοπαλία στο Κόσοβο και δίνει πλέον το προβάσδισμα για πρόκριση στη Σλοβενία. Έχασε πέναλτι ο Μπακασέτας.

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League, έχασε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόλλησε στο 0-0 την Τετάρτη απέναντι στο Κόσοβο, στον μεταξύ τους αγώνα στο ΟΑΚΑ και είδε τη Σλοβενία να το προσπερνά και να το ρίχνει στην δεύτερη θέση.

Η «γαλανόλευκη» είχε χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακασέτα, ο οποίος νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, που παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τη Μολδαβία, καθώς ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ αποφάσισε να μην κάνει καμία αλλαγή στο βασικό σχήμα της «γαλανόλευκης».

Στο 16ο λεπτό η Εθνική μας απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Μάνταλου, από τη σέντρα του Γιαννούλη, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σάλα τράβηξε εντός περιοχής τη φανέλα του Λημνιου, ο οποίος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο χορτάρι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας, χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη», αφού ο Μούριτς έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Μάλιστα ο γκολκίπερ των Κοσοβάρων ενήργησε σωτήρια και στη φάση του 21ου λεπτού, όταν ο Λημνιός μπήκε περιοχή και σούταρε, με τον Μούριτς, όμως να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Η Εθνική μας συνέχισε να πιέζει την αντίπαλό της, η οποία αρκείται στο να αμύνεται χωρίς να έχει ανησυχήσει καθόλου τον Βλαχοδήμο, ψάχνοντας το 1-0.

Στο 29ο λεπτό η Ελλάδα σκόραρε με τον Παυλίδη, ωστόσο τελικά το γκολ του δεν μέτρησε καθώς ο διεθνής επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

O επιθετικός μονόλογος για την ομάδα μας συνεχίστηκε, χωρίς ωστόσο η ανωτερότητα της Ελλάδας να μεταφραστεί σε κάποιο γκολ, καθώς στο 34′ ο Παυλίδης απέτυχε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στην τελευταία καλή στιγμή της «γαλανόλευκης» στο πρώτο μέρος.

Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αγριεμένοι και έφτασαν μία ανάσα από το 0-1 στο 52′, όταν ο Πασαράδα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Χατζηδιάκος έκοψε πάνω στην γραμμή.

Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε στροφές και συνέχισε την προσπάθεια για το πολυπόθητο γκολ, με την ομάδα μας να χάνει ευκαιρία στο 58′ όταν ο Λημνιός έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά πάνω σε σώματα και τον Ζέκα στη συνέχεια να σουτάρει ψηλά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαντ’ Σιπ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπουχαλάκη και Φούντα αντί των Ζέκα και Μάνταλου, αντίστοιχα, ενώ στο 73′ προχώρησε σε ακόμη δύο αλλαγές, με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Μπακασέτα και τον Πέλκα αυτή του Λημνιού.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85′ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα (62′ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73′ Πέλκας), Μπακασέτας (73′ Φορτούνης), Μάνταλος (62′ Φούντας), Παυλίδης.

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Λοσάι (32′ λ.τ. Ροσάνι), Καστράτι, Σελίνα (63′ Χασάνι), Βοϊοβόντα, Κολόλι (81′ Ρασάνι), Πακαράντα, Ντρέσεβιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected