Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Κύπελλο Ελλάδος

Δεν θα υπάρξει εκπρόσωπος της ΕΠΣ Θεσσαλίας στο Κύπελλο Ελλάδας

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η κλήρωση για το κύπελλο Ελλάδος και την πρώτη φάση, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ωστόσο πολλές ομάδες από την πλευρά των κυπελλούχων των ΕΠΣ είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, αφού τα έξοδα είναι αρκετά…

Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η ΦΘ Αγχίαλος, που αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΘ για την περίοδο 2019-20, και όπως ενημέρωσε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας χθες το βράδυ ότι δεν πρόκειται να λάβει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Για το θέμα που έχει προκύψει μίλησε στο «Magnesiasports» o πρόεδρος του συλλόγου ΦΘ Αγχίαλος, Γιάννης Παπουτσής, εξηγώντας ότι οι λόγοι της συγκεκριμένης απόφασης είναι καθαρά οικονομικοί. «Από τη μία έχουμε ένα παράβολο των 500 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουμε και από την άλλη υπάρχει και το κόστος διαιτησίας, που για ένα παιχνίδι φτάνει τα 800 ευρώ. Ήδη φτάνουμε τα 1300 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και άλλο γήπεδο εκτός της έδρας μας, αφού υπάρχει η απαίτηση να πληροί προϋποθέσεις Γ’ Εθνικής» σημείωσε ο κ. Παπουτσής.

Με λίγα λόγια, το κόστος θεωρείται δυσθεώρητο από την πλευρά της διοίκησης του συλλόγου, ειδικά και μόνο για ένα παιχνίδι, με τα έσοδα να μην είναι και τα καλύτερα δυνατά πλέον, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν περιοριστεί αρκετά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι η ΦΘ Αγχίαλος ενημέρωσε την ΕΠΣΘ ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΦΘ Αγχίαλος είχε αναδειχθεί κυπελλούχος ΕΠΣΘ για την περίοδο 2019-20, όταν ο Θησέας Αγριάς, που είχε επίσης προκριθεί στον τελικό της τοπικής διοργάνωσης, είχε αρνηθεί να συμμετέχει σε κλήρωση επί ίσοις όροις για την ανάδειξη του κατακτητή του τροπαίου. Έτσι η ΦΘ Αγχίαλος αναδείχθηκε κυπελλούχος, κρατώντας τον συγκεκριμένο τίτλο, αλλά χωρίς να συμμετέχει στη φετινή πανελλήνια διοργάνωση. Δεν είναι βέβαια η μόνη ομάδα που προβληματίστηκε για τη συμμετοχή της, με αρκετές ακόμη να έχουν ενδοιασμούς λόγω κόστους…

Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν προβλέπεται αντικατάσταση των κυπελλούχων από τους φιναλίστ των τελικών στην κληρωτίδα της ΕΠΟ, ωστόσο δύσκολα αναμένεται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση ο Θησέας Αγριάς.