Κατηγορίες
Basket

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας

Η πρώτη ”διαβολοβδομάδα” της σεζόν έφτασε στο τέλος, με τον Ολυμπιακό να χαμογελάει, τον Παναθηναϊκό να κρατάει την μεγάλη εμφάνιση στη Βαρκελώνη και την βαθμολογία να έχει αρκετούς… αστερίσκους!

Η πρώτη ”διπλή” εβδομάδα της φετινής Ευρωλίγκας τελείωσε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ολυμπιακός νίκησε με buzzer beater του Άαρον Χάρισον τη Μακάμπι με 85-82 και έφτασε τις 3 νίκες στην διοργάνωσης, όντας μία από τις 6, που έχουν κάνει ανάλογο ξεκίνημα.

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς (16/10), ξεχώρισε το απίστευτο ”διπλό” της Μπάγερν στην έδρα της Φενέρ με 71-75 και ενώ έχανε με 21 πόντους στο πρώτο μέρος, αλλά και το άλλο των Γερμανών, δηλαδή της Άλμπα στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ με 88-93.

Η Αρμάνι κέρδισε εντός έδρας την Ρεάλ με 78-70, ενώ η Μπασκόνια δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Χίμκι των 8 παικτών για το τελικό 77-60.

Την Πέμπτη (15/10), ο Παναθηναϊκός πάλεψε και κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα, όμως ”λύγισε” στην παράταση με 97-89, για το δικό του 1-2, χωρίς να έχει παίξει το ματς για την 3η αγωνιστική.

Αξίζει να αναφέρουμε πως μετά την αλλαγή που ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα -και μένει να εγκριθεί από το Συμβούλιο Μετόχων- οι ομάδες που δεν συμπληρώνουν 8 παίκτες, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν θα χάνουν ματς με 20-0, αλλά θα υπάρχει αναβολή και μετάθεση του αγώνα που δεν μπορεί να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία, κάτι που μπορεί να γίνει μέχρι 3 φορές σε κάθε περίπτωση.

Αυτό θα ισχύσει και τους αγώνες αυτής της κατηγορίας, που ακυρώθηκαν πριν την σχετική ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, παρά το γεγονός πως οι αγώνες της Ζενίτ σε Μπασκόνια και Βαλένθια είχαν κατοχυρωθεί επίσημα με 20-0 υπέρ των Ισπανών και προς το παρόν αυτά ισχύουν στα αποτελέσματα και στις βαθμολογίες της λίγκας.

Άρα, αυτές οι αναμετρήσεις, μαζί με τα Βιλερμπάν–Παναθηναϊκός και Βιλερμπάν–Ερυθρός Αστέρας, θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε μελλοντική ημερομηνία και καμία ομάδα δεν θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά, εκτός και αν εξαντληθεί το όριο των 3 φορών.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

15/10

Ζαλγκίρις Κάουνας–Εφές Αναντολού 89-73
Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας (αναβλήθηκε)*
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 97-89
Βαλένθια-Ζενίτ 20-0*

16/10

ΤΣΣΚΑ Μόσχας–Άλμπα Βερολίνου 88-93
Φενέρμπαχτσε–Μπάγερν Μονάχου 71-75
Ολυμπιακός–Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82
Αρμάνι Μιλάνο–Ρεάλ Μαδρίτης 78-70
Μπασκόνια-Χίμκι 77-60

*Τα ματς που θα γίνουν σε μελλοντική ημερομηνία

H βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

22/10

Ζενίτ-Αρμάνι
Ζαλγκίρις-Βαλένθια
Άλμπα-Μπασκόνια
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε
Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

23/10

Χίμκι-Μακάμπι
Εφές-Βιλερμπάν
Μπάγερν-Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ

*eurohoops.net

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected