Κατηγορίες
Super League 1

Σαν…σίφουνας ο Αστέρας από το “Αλκαζάρ” και 5η θέση!

Ο Αστέρας είχε ποιότητα και… Μπαράλες, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει 2 γκολ και τον Λουίς Φερνάντεθ άλλο ένα, παίρνοντας νίκη 5άδας επί της ΑΕΛ με 3-1!

Ο Μπαράλες ήταν εκεί για να σκοράρει με τον αγαπημένο του τρόπο (κεφάλι) απέναντι στην “αγαπημένη” του αντίπαλο, τη Λάρισα, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κώτσιρα. Ο Αργεντινός σημείωσε άλλο ένα γκολ (0-2) και πάνω που οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μούζεκ στο 89′ ο Λουίς Φερνάντεθ τους… έκοψε τα φτερά κάνοντας το 3-1!

Ύστερα απ’ αυτό το αποτέλεσμα, οι κιτρινομπλέ ανέβηκαν στους 7 βαθμούς και πλασαρίστηκαν – έστω και προσωρινά – στην 5άδα. Από την άλλη, η ΑΕΛ παραμένει στον έναν βαθμό.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση του ματς με τον Πινακά να βλέπει τον Παπαδόπουλο να του λέει “όχι” με εντυπωσιακό τρόπο.

Ενα λεπτό αργότερα ο Μπαράλες έκανε ένα τακουνάκι αλλά ήταν η σειρά του Νάγκι να “μιλήσει”.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σουάρεθ έπιασε μια πολύ καλή κεφαλιά κι ο Νάγκι απέκρουσε ξανά, ενώ οι κιτρινομπλέ συνέχισαν να πιέζουν. ο Ριέρα δοκίμασε το πόδι του, με τν μπάλα να κοντράρει και να φεύγει άουτ.

Χαρακτηριστικό, δε, είναι πως στο 25′ η κατοχή ήταν 62-28% για τον Αστέρα.

Στα επόμενα λεπτά, δεν είδαμε κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι το 37′ όπου κι Σουάρεθ απείλησε ξανά με το κεφάλ κι η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 41′ ένα πλασέ του Σπαρβ, απέναντι από τον Παπαδόπουλο, έφυγε άουτ και στο 42′ ο Μπαράλες έγραψε το 0-1 ύστερα από τρομερή σέντρα του Κώτσιρα.

Στο δεύτερο μέτος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αυτοπεποίθηση και όντας… άνετοι με το 0-1 ήξερα πως να διαχειριστούν την κατάσταση.

Κάποια μεγάλη φάση δεν υπήρχε για αρκετή ώρα.

Στο 61′ ο Κώτσιρας, σε μια ακόμα σέντρα, έστειλε την μπάλα στον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη κι ο Νάγκι μπλόκαρε εύκολα.

Στο 70′, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά κι ο Παπαδόπουλος εντυπωσιακά είπε “όχι”.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν. Μάλιστα, οι κιτρινομπλέ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα!

Ο Λέο Τίλικα ήταν αυτός που στο 75′ έστρωσε στον Μπαράλες κι ο Αργεντινός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2. Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι στο 89′ ο Μούζεκ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, αλλά ο Λουίς Φερνάντεθ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1 λίγο αργότερα.

Έτσι, ο Αστέρας, ύστερα από τέσσερα ματς είναι στην 5η θέση (έστω και προσωρινά), με 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα έχοντας 7 βαθμούς.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (71′ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (71′ Σεσέροβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς (85′ Γλυνός), Πλατέλλας (85′ Ζαχαράκης), Τόρζε (56′ Τρούγιτς), Πινακάς.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Βαλιέντε, Μουνάφο (72′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (61′ Φερνάντεθ Λ.), Σίτο (61′ Κόστα), Κρέσπι (88′ Φερνάντεθ Μ.), Μπαράλες (88′ Μπαράλες).

*με στοιχεία από το Arcadiasports

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected