Κατηγορίες
Αθλήματα

Επιβεβαίωσε το “ραντεβού” με τη Σβιτόλινα η Σάκκαρη (vids)

Θετικό ποδαρικό πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στην Οστράβα της Τσεχίας, κερδίζοντας την Kristyna Pliskova με 6-3, 6-3 και παίρνοντας έτσι και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα της στο Παλέρμο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε 1 ώρα και 19 λεπτά για να αποκλείσει την Τσέχα παίκτρια, της οποίας κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς, που είναι και το μεγάλο όπλο της, συνολικά 4 φορές!

Τα 2 από τα 4 break τα έκανε προς το τέλος του 1ου σετ, στο οποίο έσβησε ένα break point και κράτησε μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game το σερβίς της για να ισοφαρίσει σε 3-3, για να κάνει λίγο μετά απανωτά break και να φτάσει τα 4 κερδισμένα games στη σειρά, παίρνοντας το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά πρώτη break και βρέθηκε μπροστά με 4-2, “αγκαλιάζοντας” την πρόκριση. Η Pliskova δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη και μετά από ένα game που προηγήθηκε αρχικά με 0-40, κατάφερε τελικά στην 6η ευκαιρία της να κάνει για πρώτη φορά break στο παιχνίδι και να μειώσει σε 4-3.

Αυτό δεν άλλαξε τη μοίρα της, αφού η Σάκκαρη ανέκτησε και πάλι τα ηνία κάνοντας break στο αμέσως επόμενο game, για να περάσει μπροστά με 5-3. Στο 9ο game σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 η πρωταθλήτριά μας και “κλείδωσε” αυτή την πρόκριση.

Όπως ήταν γνωστό από το Σάββατο, όταν και πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του τουρνουά, η Σάκκαρη εφόσον κέρδισε αυτό το ματς θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Elina Svitolina, στον 2ο γύρο της Premier διοργάνωσης της Τσεχίας.

Η Svitolina είναι στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης. Όπως και οι υπόλοιπες από τις 4 κορυφαίες του τουρνουά, προκρίθηκε με bye στη 16άδα και θα πραγματοποιήσει στον 2ο γύρο την πρεμιέρα της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected