Κατηγορίες
Basket

Basket League : Το αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ

Έπειτα από μία πολύ δύσκολη περίοδο το τέλος της οποίας -με τον τρόπο που ήρθε- τον βρήκε σε μία θέση μακριά από την ιστορική αλλά και την πιο πρόσφατη διαδρομή του, ο ΠΑΟΚ γυρίζει σελίδα στοχεύοντας να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός στην Basket League.

Με προπονητή τον Κώστα Μέξα που ήταν στον πάγκο του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της προηγούμενης σεζόν, ο Δικέφαλος θα εμφανιστεί με ένα εξαιρετικά ανανεωμένο δυναμικό.

Επί της ουσίας από την περσινή ομάδα έχει απομείνει μόνο ο αρχηγός Βαγγέλης Μαργαρίτης που έχει μπροστά του την 9η σεζόν του με τα ασπρόμαυρα, ενώ παρέμεινε και ο νεαρός Κώστας Ιατρίδης. Οι υπόλοιποι είναι νέα πρόσωπα, με εξαίρεση τον Νώντα Παπαντωνίου που πέρασε ένα μήνα στην Πυλαία, στην περίοδο 2018-19.

Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε πλήρως την εξάδα των ξένων του, ποντάροντας τρεις παίκτες με προϋπηρεσία στο ελληνικό Πρωτάθλημα (Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμέιν Λοβ, Έλστον Τέρνερ) και έχοντας τρεις πρωτάρηδες στη λίγκα (Μπο Μπιτς, Άλαν Χέρντον, Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ).

Από την ελληνική αγορά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη από την ΑΕΚ, τον Γιώργο Καμπερίδη από τον Πανιώνιο, τον Γιώργο Τσαλμπούρη από τον Κολοσσό H Hotels και τον Νώντα Παπαντωνίου από τη Λάρισα Bread Factory. Επιπλέον έβαλε στο ρόστερ του κάποια νέα παιδιά που πλαισιώνουν τους εμπειρότερους (Αντώνης Καραγιαννίδης, Αναγνώστης Παπασάβογλου και Νίκος Χαρίτογλου).

«Στόχος η είσοδος στα play offs»

Κώστας Μέξας (προπονητής): «Είμαστε λίγο πριν το ξεκίνημα μιας παράξενης χρονιάς μετά από όσα περάσαμε όλοι με την πανδημία. Νομίζω ότι οι επιπτώσεις της στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό είναι εμφανείς.Παρ’όλα αυτά, το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς θεωρώ ότι η πλειονότητα των ομάδων είναι πολύ κοντά σε επίπεδο δυναμικότητας.

Όσες ομάδες καταφέρουν να έχουν διάρκεια και σταθερότητα από την αρχή ως το φινάλε της σεζόν, τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά, θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Όσο για εμάς, στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση και αρχές και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θα παλεύουμε δίνοντας το 100% σε κάθε ματς εντός και εκτός έδρας και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Ο πρωταρχικός αγωνιστικός στόχος, πάντως, είναι η είσοδος στα playoffs».

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου έδρας»

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει το πρωτάθλημα μετά από την μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας. Προπονούμαστε σκληρά εδώ και αρκετό καιρό για να είμαστε έτοιμοι για τους επίσημους αγώνες. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μείνουμε όλοι υγιείς, προκειμένου να αρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως πρέπει.

Μπορεί η πανδημία να έπληξε οικονομικά τον αθλητισμό και το μπάσκετ, ωστόσο από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και θεωρώ ότι θα δούμε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα.

Οι στόχοι της ομάδας μπαίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα, οπότε χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή. Αυτό που θέλω εγώ προσωπικά να δω και πιστεύω ότι θα το πετύχουμε, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου έδρας».

ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected