Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΠΑΟΚ χωρίς ουσία και φαντασία, παραχώρησε ισοπαλία στην Ομόνοια

Με το… αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ καθώς έμεινε στην ισοπαλία (1-1) με την Ομόνοια στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος σπατάλησε ένα ημίχρονο παίζοντας κακό ποδόσφαιρο, βρέθηκε να χάνει από την κυπριακή ομάδα, κι όταν ξύπνησε στο β’ ημίχρονο, ήταν απειλητικός, έχασε ευκαιρίες αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να ισοφαρίσει με τον Μουργκ, που σκόραρε ένα καθοριστικό γκολ για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το παιχνίδι δυνατά, πήρε τον έλεγχο και απείλησε νωρίς με τον Τσόλακ, που όμως σούταρε αδύναμα στο 5′.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως και σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 16′, ο Λέσιακς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μποτεάκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ που πιάστηκε στον ύπνο και πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Ο “δικέφαλος”… πάγωσε μετά το γκολ και δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντιθέτως, η Ομόνοια απείλησε και με δεύτερο γκολ όταν ο Παπουλής στο 41′ προσπάθησε να σκοράρει από πλάγια θέση.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα προκειμένου να σκοράρει γρήγορα. Και τα κατάφερε στο 56′ όταν οι παίκτες του Δικεφάλου άλλαξαν γρήγορα την μπάλα σε λίγα τετραγωνικά. Ο Σβαμπ έκανε την τελική πάσα στον Μουργκ, ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (1-1).

Παρά το γκολ πάντως, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερη ψυχρολουσία αλλά χάρη στην εξαιρετική επέμβαση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο τετ α τετ του Τζιόνη το σκορ παρέμεινε στο 1-1.

Ο Αμπελ Φερέιρα προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του ρίχνοντας στη μάχη Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Σβιντέρσκι αλλά η έξοδος κυρίως του Μουργκ μάλλον δεν ωφέλησε τον Δικέφαλο που έριξε την απόδοσή του χάνοντας το καλό μομέντουμ που είχε. Κάπως έτσι η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης…

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς Ζ., Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (62′ Ροντρίγκο), Σβαμπ, Εσίτι (46′ Ντόουγκλας), Γιαννούλης, Μουργκ (73′ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς (73′ Τζόλης), Τσόλακ (62′ Σβιντέρσκι).

Ομόνοια (Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσιακς, Βίτορ Γκόμεζ, Τζιόνης, Τζόρντι Γκόμεζ (75′ Κουσουλός), Παπουλής (75′ Ασαντέ), Μποτεάκ (90′ Λοΐζου), Ντούρις (75′ Κακουλλή).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected