Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Μπαράζ πληρωμών από αύριο – Ποιοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους (vid)

Από αύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, αναμένεται να σημειωθεί μπαράζ πληρωμών, καθώς θα καταβληθούν σε 158.364 δικαιούχους, επιδόματα, παροχές αλλά και συντάξεις.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται όσοι τέθηκαν σε αναστολή τον Σεπτέμβριο, στους οποίους και θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ αναλογικά με τις ημέρες που ήταν σε αναστολή.

Χρήματα θα λάβουν όσοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι θα πάρουν την επιδότηση του μισθού τους.

Όσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ, μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί 7.315 δικαιούχοι, ενώ αναμένεται και νέα πληρωμή εντός της εβδομάδας.

Έως και την 31η Οκτωβρίου παρατείνετε η προθεσμία αίτησης, για το επίδομα γέννας, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού πολλοί έχασαν την προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδοθεί και μια ΚΥΑ που θα ρυθμίζει το θέμα των απουσιών για τους γονείς και θα διευκρινίζει για ποιες απουσίες από το σχολείο και σε ποιες συνθήκες θα επηρεάζονται τα επιδόματα παιδιού.

Επιπλέον στο επίδομα ανεργίας, αναφέρθηκε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, ο οποίος ανέφερε πως τρέχουν οι παρατάσεις όσων τα επιδόματα έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και με το σχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση προβλέπεται ότι όποιος έχει 70 ημερομίσθια μέσα σε 12 μήνες δεν χάνει την ιδιότητα του ανέργου ούτε το επίδομα ανεργίας, αν πρόκειται για αγροτικές εργασίες.

Όπως ανέφερε η αιτιολογική έκθεση, η νέα ρύθμιση «έχει σκοπό να βοηθήσει, ώστε να απασχοληθεί μεγαλύτερος αριθμός πολιτών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, καθώς παρατηρείται ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι άνεργοι δεν ασχολούνται με τις εποχιακές εργασίες, προκειμένου να μην στερηθούν τα επιδόματα ανεργίας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected