Κατηγορίες
Διάφορα

Η τεράστια ζήτηση στο ρωσικό εμβόλιο σταμάτησε τις δοκιμές των εθελοντών

Η Ρωσία σταμάτησε προσωρινά να εμβολιάζει νέους εθελοντές που συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές με το δικό της ρωσικό εμβόλιο κατά του Covid-19, λόγω της υψηλής ζήτησης και της έλλειψης δόσεων του εμβολίου, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας που ασχολείται με την μελέτη, καταγράφοντας μια οπισθοδρόμηση στο φιλόδοξο σχέδιο της Μόσχας να παρουσιάσει το εμβόλιο.

«Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για το εμβόλιο και δεν παράγουν αρκετά ώστε να ανταποκριθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Crocus Medical, ενός οργανισμού που αναλαμβάνει βάσει συμβολαίου έρευνες και συνδράμει στο να γίνουν οι κλινικές δοκιμές στην Μόσχα σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι εμβολιασμοί θα ξαναρχίσουν περίπου στις 10 Νοεμβρίου, δήλωσε ο ίδιος.

Μέλη του προσωπικού οκτώ από τα 25 νοσοκομεία της Μόσχας στα οποία πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές του εμβολίου, δήλωσαν στο Reuters ότι ο εμβολιασμός νέων εθελοντών που συμμετέχουν στην φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου έχει προσωρινά σταματήσει, με αρκετούς να αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην μεγάλη ζήτηση και την έλλειψη δόσεων του εμβολίου.

Η διεύθυνση Υγείας της Μόσχας, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα 25 νοσοκομεία στα οποία πραγματοποιούνται οι κλινικές δοκιμές, δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Ο σύμβουλος του ρωσικού υπουργείου Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ, απαντώντας στα ερωτήματα σχετικά με την προσωρινή διακοπή των κλινικών δοκιμών και την χαμηλή διάθεση των δόσεων του εμβολίου, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εθελοντές συνεχίζονται.

«Ο στόχος να εμβολιασθούν 40.000 εθελοντές θα επιτευχθεί» δήλωσε ο ίδιος.

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας το οποίο αναπτύσσει και παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, παρέπεμψε το πρακτορείο για απαντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της Covid-19, εξαιτίας των δυνατοτήτων του υπάρχοντος εξοπλισμού, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

*pronews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected