Κατηγορίες
Διάφορα

Τα νέα μέτρα δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη : “Λουκέτο” σε εστίαση, ερασιτεχνικό αθλητισμό, γυμναστήρια, θέατρα κτλ (vid)

Μιλώντας για παγκόσμιο εφιάλτη και επιβάρυνση του υγιεινομικού συστήματος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα για τον Νοέμβριο που θα μας δώσουν έναν καλύτερο Δεκέμβριο.

Τόνισε πως οι πηγές της εξάπλωσης του ιού είναι η διασκέδαση και η κινητικότητα των πολιτών. Διατηρείται σε ολόκληρη την Ελλάδα η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Έτσι από την Τρίτη 3/11 στις 06.00 και για έναν μήνα η χώρα χωρίζεται σε δύο μέρη, σε αυτά που βρίσκονται στο επίπεδο 1 και 2 και σε αυτά στο 3 και στο 4.

Για την πρώτη περίπτωση (1 και 2 επίπεδο δηλαδή οι πράσινες και οι κίτρινες) θα ισχύσουν τα εξής :

  • Χρήση μάσκας παντού
  • Περιορισμός κυκλοφορίας από 00.00 έως 05.00
  • Τηλεργασία στο 50% και τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια στο 100%

Για την πρώτη περίπτωση (3 και 4 επίπεδο δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική) θα ισχύσουν τα εξής :

  • Αναστολή της εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
  • Αναστολή χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης. Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά
  • ΔΕΝ απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Όσον αφορά την οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από τα μέτρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε : “Θυμίζω ότι μέχρι σήμερα το κράτος αναπληρώνει τις αμοιβές που χάνονται εξαιτίας της πανδημίας. Συνεχίζει να καλύπτει τις ασφαλιστικές εισφορές όσων χρειάστηκε να απασχοληθούν με μειωμένο ωράριο. Ανέστειλε σχεδόν όλες τις οφειλές. Κι ενίσχυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας με πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Η Πολιτεία έχει φροντίσει να διατηρεί αποθέματα, καθώς η κρίση αυτή εκδηλώνεται σε πολλά μέτωπα. Και θα σταθεί και πάλι δίπλα σε όποιους αντιμετωπίσουν προβλήματα τώρα. Με αποζημιώσεις, δάνεια, απαλλαγές και διευκολύνσεις που θα πλησιάσουν το 1,5 δισ.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected