Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ούτε την Αλαβές η Μπαρτσελόνα, συνεχίζεται η κρίση

Η Μπαρτσελόνα έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη στην La Liga, κόλλησε στο 1-1 με την Αλαβές στην Βιτόρια και βλέπει την Ρεάλ Μαδρίτης να απομακρύνεται ήδη με οκτώ βαθμούς, έστω και με ματς περισσότερο.

Την σεζόν 2002-03, η Μπαρτσελόνα ξεκινούσε με οκτώ βαθμούς τις πρώτες έξι αγωνιστικές, ο προπονητής Λουίς Φαν Χάαλ απολύονταν στο τέλος του πρώτου γύρου και ο πρόεδρος Τζουάν Γκασπάρ παραιτούνταν στο φινάλε.

Φέτος, ο πρόεδρος Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου παραιτήθηκε ήδη και ο Ρόναλντ Κούμαν νιώθει την καρέκλα του να… τρίζει, αφού μετά το 1-1 με την Αλαβές, η Μπάρτσα έχει την ίδια, πολύ φτωχή συγκομιδή μετά από έξι ματς, ούσα στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, έστω και με παιχνίδι λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την φουλ κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο (75%-25%), κόντρα σε μια καλά στημένη ομάδα, η οποία γλίτωσε το γκολ σε τετ – α – τετ του Ανσού Φατί με τον Πατσέκο και ένα φάουλ του Λιονέλ Μέσι, το οποίο έδιωξαν οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή.

Και όχι μόνο αυτό, αφού η Αλαβές κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν Ζεράρ Πικέ και Νέτο δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Λουίς Ριόχα πίεσε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, του έκλεψε την μπάλα και την έσπρωξε στο βάθος της ανυπεράσιστης εστίας (31′).

Για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν βρισκόταν πίσω στο σκορ, αποτυγχάνοντας να απαντήσει, παρά τις ευκαιρίες των Αντουάν Γκριεζμάν – Μέσι και το γεγονός ότι ο Ολλανδός ξεκίνησε με ό, τι καλύτερο διαθέτει στην επίθεση: Φατί και Ουσμάν Ντεμπελέ στα άκρα, Μέσι πίσω από τον Γκριεζμάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κούμαν ρίσκαρε με τρεις αλλαγές, γυρνώντας τον Φρένκι Ντε Γιονγκ σε ρόλο στόπερ, βάζοντας τον Πιάνιτς αντί του (εκ νέου αρνητικού) Μπουσκέτς και τον Πέδρι αντί του (άφαντου) Ντεμπελέ.

Οι αλλαγές του Κούμαν έπιασαν τόπο, η Μπάρτσα κυριάρχησε, ευνοημένη όμως και από την (ορθή) αποβολή του Χότα (62′), αφού στην επόμενη φάση, ο Αντουάν Γκριεζμάν με ωραίο πλασέ, σημείωσε το πρώτο του γκολ στην φετινή σεζόν και ισοφάρισε.

Το τελευταίο ημίωρο ήταν ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και αποκρούσεων του Πατσέκο, ειδικά σε πλασέ του Μέσι, ο οποίος έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του εδώ και καιρό, παρ’ ότι το προσπαθούσε με όλους τους τρόπους.

Όταν η Μπαρτσελόνα είχε κλείσει την Αλαβές στα καρέ της και της δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, ο Κούμαν έβγαλε ακατανόητα τον Φάτι, ο οποίος έφυγε έκπληκτος και βουρκωμένος.

Και, χωρίς τον θαυματουργό πιτσιρικά, ο οποίος σήμερα (31/10) έκλεισε τα 18 του χρόνια, οι φιλοξενούμενοι δεν έφτασαν το δεύτερο γκολ, συμπλήρωσαν τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (δύο ήττες – δύο ισοπαλίες) για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2016 και βλέπουν από τώρα το πρωτάθλημα να… κάνει φτερά.

Συνθέσεις

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Λαγουάρδια, Ναβάρο (39’ Αγιρεγαμπίρια), Λεζέν, Πίνα (71’ Μανού Γκαρσία), Ντουάρτε, Έντγκαρ Μέντεθ (56’ Ταβάρες), Ζότα Πελετέιρο, Ντέιβερσον (56’ Χοσελού), Μπατάλια, Ριόχα (72’ Αδριάν Μαρίν)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Νέτο, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Άλμπα (68’ Άλμπα), Λενγκλέ (46’ Τρινκάο), Μπούσκετς (46’ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Φάτι (77’ Μπρέθγουεϊτ), Ντεμπελέ (46’ Πέδρι), Μέσι, Γκριεζμάν

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected