Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρωτιά για τη Γρηγοριάδου στο Παραλίμνι! (photos)

Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Αθηνά Γρηγοριάδου στο Παραλίμνι της Κύπρου, όπου κατέκτησε το διεθνές πρωτάθλημα Limassol Sporting Club, τον πρώτο της τίτλο σε ατομικό επίπεδο Tennis Europe και μάλιστα σε ένα τουρνουά για 16άρια, στην ηλικία των 13 ετών!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Αθηνά Γρηγοριάδου κέρδισε στο γεμάτο και πολύ καλό τελικό που έγινε το Σάββατο στο Paralimni Club την Κύπρια αθλήτρια Άννα Δεμιρτζή με 6-2, 4-6, 6-2, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια του Limassol Sporting Club 2020.

Πρόκειται για ένα τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Tennis Europe, στην ηλικιακή κατηγορία των 16 ετών. Ήταν ο πρώτος τίτλος σε επίπεδο Tennis Europe στα μονά για τη 13χρονη Αθηνά, που ήταν φιναλίστ στα μονά και στα διπλά περίπου 2 μήνες στο Kalovelonis Spring Tour στην Πεύκη, ένα τουρνουά για 14άρια, ενώ στα διπλά είχε κατακτήσει έναν τίτλο ακόμα, στα 12άρια στο Tirana Open στα Τίρανα το 2019.

Παίζοντας από το Νο.8 του ταμπλό στο τουρνουά του Παραλιμνίου, η Αθηνά πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε εύκολα την Κινέζα Xuanyu Chen με 6-0, 6-0. Στα προημιτελικά έδωσε μια πολύ δύσκολη μάχη με τη Βρετανίδα Flora Johnson, την οποία κατάφερε να κερδίσει με 3-6, 6-4, 7-6 (3). Στα ημιτελικά απέκλεισε τη Κύπρια Βικτώρια Σαββίδη με 6-3, 6-2.

Καλές εμφανίσεις από τον Νουχάκη στη Βουδαπέστη

Ακόμα μια πολύ καλή εβδομάδα είχε ο Γιώργος Νουχάκης στη Βουδαπέστη, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στα μονά και στα διπλά στο διεθνές τουρνουά της ITF, Oliver Borsos Memorial. Στη Βουδαπέστη αγωνίστηκαν επίσης οι Θεοδώρα Χαντάβα και Άννα Νοβρατίδου.

Ο Νουχάκης, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο στα διπλά την προηγούμενη εβδομάδα, αυτή την εβδομάδα κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική 8άδα, σε μονά και διπλά.

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Ούγγρο Merse Deli με 6-1, 6-2, ενώ στον 2ο γύρο έδωσε μια δυσκολότερη μάχη με τον Τσέχο Lukas Janousek, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει μετά από ένα αμφίρροπο ματς με 6-7 (3), 6-1, 7-6 (4).

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Αυστριακό Jan Kobierski, Νο.1 στο ταμπλό της Grade 5 διοργάνωσης της ITF, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-2.

Στο διπλό ο Νουχάκης έπαιξε μαζί με τον Αμερικανό Noah Eisenberg, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τους David Manu και Raphael Mujan με 6-2, 7-6 (7). Στα προημιτελικά ηττήθηκαν ωστόσο από τους Lukas Janousek και Jules Leroux με 6-3, 6-3.

Στο ταμπλό των κοριτσιών, η Θεοδώρα Χαντάβα κέρδισε μετά από ένα δύσκολο ματς τη Σλοβάκα Ela Platenikova με 7-6 (4), 7-6 (5) και προκρίθηκε στην τελική 16άδα, όπου ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Vanesa Dalma Danko, No.4 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Στο ταμπλό των προκριματικών αγωνίστηκε η Άννα Νοβρατίδου, η οποία ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα Viktoria Wiandt με 6-2, 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected